16 °C Budapest

Nullázott az Erste Bank

Pénzcentrum
2007. április 5. 11:10

Kezelési költség nélküli szabad felhasználású jelzáloghitelt vezetett be 2007. április 2-ától az Erste Bank Hungary Nyrt. A kedvező kondíciót a pénzintézet állandó konstrukcióként nyújtja, a hitel kamata 5,99 százalék (THM: 6,9 százalék).

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágának vezetője elmondta: a svájci frank alapú, 6 hónapos kamatperiódusú, szabad felhasználású jelzáloghitel kezelési költsége 0 százalék lett. Az új termék 5,99 százalékos kamata (THM: 6,9 százalék) a kezelési költség "nullázásával" igen kedvezően hat a törlesztésre: ezeknek a hiteleknek a havi törlesztőrészlete - az időszakos jellegű akciókat nem számítva - ugyanis jelentősen alacsonyabb, mint a pénzintézet azonos összegű, korábbi termékénél volt, s ez az üzletágvezető szerint piaci összehasonlításban is rendkívül kedvező törlesztőrészletet eredményez.

A 0 százalékos kezelési költséggel nyújtott termék esetén is igényelhető türelmi idő, valamint választhatók a kombinált termékek, például a lakáskasszával vagy életbiztosítással kombinált szabad felhasználású jelzáloghitel. A hitel felvehető jövedelemigazolás nélkül vagy megfelelő jövedelem igazolása esetén akár a hitelbiztosítéki érték 100 százalékáig is, emellett az Erste jelenleg futó akciójával az értékbecslési és a közjegyzői díj is megtakarítható. Amennyiben pedig az ügyfél a jövedelmét a bankhoz irányítja és két csoportos beszedési megbízást ad, további folyósítási jutalék kedvezményben is részesül.

Sztanó Imre hozzátette: a teljes lakossági hitelpiacon az Erste Bank szerződött állománya 2006 végére átlépte az 500 milliárd forintot, ezzel piaci részesedése elérte a 10,6 százalékot. A szabad felhasználású jelzáloghiteleknél a bank 2006 decemberében 20,2 százalékos piacrészesedéssel rendelkezett, teljes állományának 70 százaléka volt svájci frank alapú hitel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20