Keresett a plusz 1 év jótállást adó áruhitel

Pénzcentrum
2006. december 20. 17:18

A Budapest Bank (GE Money Bank), Budapest Áruhitel Karácsony Plusz néven új, a hazai piacon eddig egyedülálló áruhitelt vezetett be a tartós fogyasztási cikket vásárló ügyfelek számára. E kiterjesztett garanciás áruhitel igénybevételével a bank - az egyik hazai biztosítótársasággal együttműködve - a gyári jótálláson túl, további egy év garanciát nyújt a részletre vásárolt műszaki cikkek széles körére. A konstrukció további előnye a halasztott törlesztési lehetőség, amely révén az ügyfelek a hitel felvételétől számított negyedik hónapban kezdhetik meg a felvett kölcsön törlesztését.

A Budapest Bank tapasztalatai szerint, a tartós fogyasztási cikkek vásárlása során az ügyfelek döntését a termékek ára mellett a kereskedők által kínált garancia érvényességi ideje befolyásolja a legnagyobb mértékben, a bank ezen ügyféligények alapján vezette be a Budapest Áruhitel Karácsony Plusz termékét. A 30 és 300 ezer forint közötti összegű hitel 12-36 hónapos futamidővel igényelhető, a teljes hiteldíjmutató (THM) mértéke 25,89% és 29,87% között alakulhat.

"November eleji bevezetése óta rendkívüli érdeklődés mutatkozott a piacon egyedülálló kiterjesztett garanciás áruhitel iránt. A banki hiteligényléseink közel 20 százaléka a Karácsony Plusz akcióban realizálódott. A jellemző átlagos hitelméret 80-120 000 forint volt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ügyfeleink leginkább a nagyobb értékű szórakoztató elektronikai vásárlásaikra, azon belül is leginkább plazmatévére és fotótechnikai felszerelések, valamint háztartási eszközök vásárlására használják" - mondta Tóth Viktor, a Budapest Bank áruhitelezési üzletágvezetője.

A Budapest Bank 1997-ben kezdte meg áruhiteleinek értékesítését, mára közel két és félezer értékesítési ponton nyújtja finanszírozási konstrukcióit. A bank e szegmensben - a kormány egyensúlyjavító intézkedéseinek várt hatása ellenére - az idei évben is a korábbi évekre jellemző bővüléssel számol. A Budapest Bank tapasztalatai szerint az ügyfelek az év utolsó két hónapjában elsősorban szórakoztató-elektronikai cikkek vásárlásához igényelnek áruhitelt, a bank, a karácsony előtti időszakban realizálja új hitelkihelyezéseinek közel 40%-át.

PC BLOGGER & PODCASTER
Összkép  |  2023. május 30. 17:59
Születésnapi gondolatok a magazin szerkesztőitől. Az elmúlt egy évben tíz írás készült, ebből hat a...
Holdblog  |  2023. május 30. 16:54
A vállalatoknak és az országoknak akkor sem szabad túlköltekezni, ha épp profitot termelnek hangzott...
MEDIA1  |  2023. május 30. 16:50
A Nemzeti Filmintézet (NFI) három alkalommal is visszautasította Buda Flóra Anna 27 című animációs f...
Kiszámoló  |  2023. május 30. 10:05
Hitelügyintézős Gáborunk ígéretéhez híven folytatja az előző írását, most a vállalkozói hitelek bírá...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?