Keresett a plusz 1 év jótállást adó áruhitel

Pénzcentrum
2006. december 20. 17:18

A Budapest Bank (GE Money Bank), Budapest Áruhitel Karácsony Plusz néven új, a hazai piacon eddig egyedülálló áruhitelt vezetett be a tartós fogyasztási cikket vásárló ügyfelek számára. E kiterjesztett garanciás áruhitel igénybevételével a bank - az egyik hazai biztosítótársasággal együttműködve - a gyári jótálláson túl, további egy év garanciát nyújt a részletre vásárolt műszaki cikkek széles körére. A konstrukció további előnye a halasztott törlesztési lehetőség, amely révén az ügyfelek a hitel felvételétől számított negyedik hónapban kezdhetik meg a felvett kölcsön törlesztését.

A Budapest Bank tapasztalatai szerint, a tartós fogyasztási cikkek vásárlása során az ügyfelek döntését a termékek ára mellett a kereskedők által kínált garancia érvényességi ideje befolyásolja a legnagyobb mértékben, a bank ezen ügyféligények alapján vezette be a Budapest Áruhitel Karácsony Plusz termékét. A 30 és 300 ezer forint közötti összegű hitel 12-36 hónapos futamidővel igényelhető, a teljes hiteldíjmutató (THM) mértéke 25,89% és 29,87% között alakulhat.

"November eleji bevezetése óta rendkívüli érdeklődés mutatkozott a piacon egyedülálló kiterjesztett garanciás áruhitel iránt. A banki hiteligényléseink közel 20 százaléka a Karácsony Plusz akcióban realizálódott. A jellemző átlagos hitelméret 80-120 000 forint volt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ügyfeleink leginkább a nagyobb értékű szórakoztató elektronikai vásárlásaikra, azon belül is leginkább plazmatévére és fotótechnikai felszerelések, valamint háztartási eszközök vásárlására használják" - mondta Tóth Viktor, a Budapest Bank áruhitelezési üzletágvezetője.

A Budapest Bank 1997-ben kezdte meg áruhiteleinek értékesítését, mára közel két és félezer értékesítési ponton nyújtja finanszírozási konstrukcióit. A bank e szegmensben - a kormány egyensúlyjavító intézkedéseinek várt hatása ellenére - az idei évben is a korábbi évekre jellemző bővüléssel számol. A Budapest Bank tapasztalatai szerint az ügyfelek az év utolsó két hónapjában elsősorban szórakoztató-elektronikai cikkek vásárlásához igényelnek áruhitelt, a bank, a karácsony előtti időszakban realizálja új hitelkihelyezéseinek közel 40%-át.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 12. 20:36
Súlyos betegség után élete 69. évében érte őt a halál.
Holdblog  |  2024. június 12. 07:47
Mennyi köze van a jegybanki pénznyomtatásnak az elszálló árakhoz? És ha sok, úgy mikor várhatjuk, ho...
Bankmonitor  |  2024. június 12. 02:17
Meghosszabbítja a kormány a diákhitelekre érvényes kamatstopot. A szabad célú diákhitel kamata a ter...
Kasza Elliott-tal  |  2024. június 11. 20:26
Vettem ma három hullámban a MARA-ból nyitás után, 18,29 az átlagom. Pár napja már 18 dolláron álltam...
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 13. csütörtök
Antal, Anett
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:45
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:18
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem