Keresett a plusz 1 év jótállást adó áruhitel

Pénzcentrum
2006. december 20. 17:18

A Budapest Bank (GE Money Bank), Budapest Áruhitel Karácsony Plusz néven új, a hazai piacon eddig egyedülálló áruhitelt vezetett be a tartós fogyasztási cikket vásárló ügyfelek számára. E kiterjesztett garanciás áruhitel igénybevételével a bank - az egyik hazai biztosítótársasággal együttműködve - a gyári jótálláson túl, további egy év garanciát nyújt a részletre vásárolt műszaki cikkek széles körére. A konstrukció további előnye a halasztott törlesztési lehetőség, amely révén az ügyfelek a hitel felvételétől számított negyedik hónapban kezdhetik meg a felvett kölcsön törlesztését.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Budapest Bank tapasztalatai szerint, a tartós fogyasztási cikkek vásárlása során az ügyfelek döntését a termékek ára mellett a kereskedők által kínált garancia érvényességi ideje befolyásolja a legnagyobb mértékben, a bank ezen ügyféligények alapján vezette be a Budapest Áruhitel Karácsony Plusz termékét. A 30 és 300 ezer forint közötti összegű hitel 12-36 hónapos futamidővel igényelhető, a teljes hiteldíjmutató (THM) mértéke 25,89% és 29,87% között alakulhat.

"November eleji bevezetése óta rendkívüli érdeklődés mutatkozott a piacon egyedülálló kiterjesztett garanciás áruhitel iránt. A banki hiteligényléseink közel 20 százaléka a Karácsony Plusz akcióban realizálódott. A jellemző átlagos hitelméret 80-120 000 forint volt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ügyfeleink leginkább a nagyobb értékű szórakoztató elektronikai vásárlásaikra, azon belül is leginkább plazmatévére és fotótechnikai felszerelések, valamint háztartási eszközök vásárlására használják" - mondta Tóth Viktor, a Budapest Bank áruhitelezési üzletágvezetője.

A Budapest Bank 1997-ben kezdte meg áruhiteleinek értékesítését, mára közel két és félezer értékesítési ponton nyújtja finanszírozási konstrukcióit. A bank e szegmensben - a kormány egyensúlyjavító intézkedéseinek várt hatása ellenére - az idei évben is a korábbi évekre jellemző bővüléssel számol. A Budapest Bank tapasztalatai szerint az ügyfelek az év utolsó két hónapjában elsősorban szórakoztató-elektronikai cikkek vásárlásához igényelnek áruhitelt, a bank, a karácsony előtti időszakban realizálja új hitelkihelyezéseinek közel 40%-át.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?