27 °C Budapest
Edinburgh, Scotland, UK - 21st March 2011: Front entrance sign of a Tesco Superstore supermarket at the Hermiston Gait Retail Park in Edinburgh. Tesco divide their UK stores into six categories, with superstores such as this one being classed as a large supermarket.

Átalakítja slágertermékeit a Tesco: sokak kedvence nem lesz ugyanolyan, mint eddig

2024. április 10. 16:15

A Tesco az Egyesült Királyság legnagyobb élelmiszer-kereskedőjeként elkötelezte magát a vásárlók egészségesebb táplálkozásának támogatása mellett. A vállalat folyamatosan dolgozik termékeinek újratervezésén a Welwyn Garden Cityben található tesztkonyhájában, hogy azok megfizethetőbbek, inspirálóbbak, relevánsabbak és mindenekelőtt egészségesebbek legyenek - tudósított a The Guardian.

A Tesco, mint az Egyesült Királyság vezető élelmiszer-kiskereskedelmi lánca célul tűzte ki a fogyasztók egészségesebb táplálkozásának támogatását - a vállalat ennek érdekében újratervez néhányat a legnépszerűbb termékei közül, hogy azok egészségesebbek, megfizethetőbbek és vonzóbbak legyenek a vásárlók számára. Karen Poole, a Tesco egészséges és fenntartható táplálkozásért felelős vezetője szerint a fő kihívást leginkább az ízlés, a megfizethetőség és a családi preferenciák jelentik.

A Tesco már korábban is tett lépéseket az egészségesebb termékfejlesztés irányába, például 2007-ben eltávolította a hidrogénezett zsírokat sajátmárkás termékeiből, 2016-ban pedig csökkentette az üdítőitalai cukortartalmát. Példaként említették a sajátmárkás babjuk esetét is, amelynek anélkül csökkentették a cukor- és sótartalmat, hogy észrevehetően befolyásolták volna az ízét - azonban a nagyléptékű és tartós változáshoz idő kell.

Mint kiderült, a vállalat nem csak arra összpontosít, hogy mit vesz ki termékeiből (tipikusan cukrot és sót), hanem arra is, hogy mit ad hozzájuk – például több zöldséget és rostot. Utóbbi azért számít fontos lépésnek, mert a statisztikák szerint a felnőtt lakosság kevesebb mint egyharmada viszi be szervezetébe a napi ajánlott rostmennyiséget. A rosttartalom növelését a tesztkonyhában dolgozó fejlesztő szakácsok az olasz készételek esetében például több gomba hozzáadásával érik el.

Jamie Robinson, a Tesco vezető séfje szerint az olasz ételek újragondolása kapcsán pozitív visszajelzéseket kaptak: az új receptek szerint készített lasagne és bolognai ételeket például jobban kedvelték a vásárlók. A vállalat emellett igyekszik a pizzáit is egészségesebbé tenni, szintén extra rost hozzáadásával. Az ultrafeldolgozott élelmiszerek kerülése mellett a fontos célkitűzéseik közé került az is, hogy az összetevők listája minél könnyebben értelmezhetővé váljon - ennek jegyében olyan összetevőket használnak, amelyek nem tartalmaznak E-számokat vagy más gyakran használt adalékanyagokat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Robinson kiemelte továbbá azt is, hogy mennyire fontosnak tartják az "igazi" étel fogalmát: csak olyan alapanyagokat használnak, amelyek a fogyasztók otthonaiban is megtalálhatóak lennének, továbbá nagyobb hangsúlyt fognak fektetni a teljes kiőrlésű gabonafélékre és a hüvelyesekre is. Az élelmiszerlánc jövőbeli célkitűzései közé tartozik, hogy 2025-re szeretnék elérni, hogy kínálatukban az egészséges termékek aránya elérje a 65%-ot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem