27 °C Budapest
Nyíregyháza, 2021. június 8.Oltáshoz készíti elõ Kovács Aranka asszisztens a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. június 8-án.MTI/Balázs Attila

Beoltatnád a gyereked COVID ellen? Itt vannak a pontos teendők

2021. június 11. 09:01

Már lehet regisztrálni a 12-15 éveseket is az oltásra. Ők jelenleg csak Pfizert kaphatnak, csak a szülők regisztrálhatják őket. Ezt követően a gyerekeknek ugyanúgy az interneten lehet időpontot foglalni, a beleegyező nyilatkozatot mindenképp vinni kell.

Orbán Viktor csütörtökön jelentette be, hogy a kormány engedélyezte, hogy a 12-15 évesek is megkaphassák a Pfizer-vakcinát. Ezt követően már meg is jelentek a szülők pontos teendői.

A tájékoztató szerint az említett korosztályt a vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet regisztrálni. A regisztrációt a szülőnek van joga elvégezni, az online regisztráció során meg kell adni a gyermek nevét, életkorát, TAJ-számát, lakcímét és a szülő elérhetőségeit.

Pontos és hiánytalan adatok esetén a regisztrációt néhány napon belül érvényesítik és mint minden más érvényesen regisztráló, a gyermeküket beoltatni kívánó szülők is tudnak online is időpontot foglalni az oltásra az eeszt.gov.hu honlapon.

A 15 év alattiak oltása jelenleg csak Pfizer-vakcinával lehetséges,az -oltások folyamatosan foglalhatóak a kórházi oltópontokon.

Az oltás időpontjára kérjük, hogy a szülők vigyék magukkal a szülői hozzájáruló nyilatkozatot. Az oltás természetesen önkéntes, arról a szülőnek van joga dönteni. Kérdés esetén javasoljuk, hogy a szülő kérje ki a háziorvos, házi gyermekorvos vagy a gyermek kezelő orvosának véleményét is

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

- írták.

Fotó: Balázs Attila, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Vedd fel a harcot! (x)

Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?