23 °C Budapest
Orbán Viktor bejelentése: olthatják a 12-15 éveseket Magyarországon

Orbán Viktor bejelentése: olthatják a 12-15 éveseket Magyarországon

2021. június 10. 10:41

Gyorsuló ütemben csökken az új fertőzöttek száma, a pozitív tesztek aránya 1,32% - mondta Orbán Viktor a kormányinfón. A kormány engedélyezte a 12-15 év közöttiek oltását-  mondta. Elveszik a védettségi igazolványt azoktól, akik nem adatták be a második oltást.

Gyorsuló ütemben csökken az új fertőzöttek száma, a pozitív tesztek aránya 1,32% - mondta Orbán Viktor a kormányinfón. Tegnap áttekintették az oltási helyzetet is, mondta a kormányfő. A védekezés új szakaszba lépett. 

Magyarország az egyetlen olyan az EU-n belül, ahol több vakcina van, mint ahányan oltásra jelentkeztek. Ameddig nincs elég vakcina, az oltás állami felelősség - mondta.

Mostantól az oltás egyéni felelősség: aki akarja, be tudja adatni a vakcinát magának. A járvány csak azok számára ért véget, akik beoltatták magukat

- hívta fel a figyelmet Orbán. Nyugati vakcinából 17 millió étrkezik még biztosan az országba, tehát midnenkit akár negyedjére is be tudnának oltani.

A kormány engedélyezte a 12-16 év közöttiek oltását

- jelentette be Orbán, a jelentkezés a szokásos módon megy.

1-1,5 hónapos előnnyel sikerült nyitni Európához képest, a dolgozó emberek száma 4,5 milió felett van, de 50 ezerrel kevesebb, mint 2019 hasonló időszakában. Lehetőség lesz arra, hogy kétszer annyi munkahely jöjjön létre, mint amennyi megszűnt - tette hozzá a kormányfő. 

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kormány nem ugyanazt a gazdaságot akarja látni a válság után, mint ami előtte volt, hanem le akarják vonni a tanulságokat. Éppen ezért fognak hozni néhány olyan döntést, ami eddig nem volt része a magyar gazdaságpolitikának. Nemzeti konzultációt fognak indítani az újraindítás legfontosabb kérdéseiről.

Ebben többek között a minimálbér emeléséről, a gyermekesek adóvisszatérítéséről is szó esik, amelyeket már tegnap bejelentett a miniszterelnök.

Jelentős adókedvezményekre lesz szükség, hogy jelentősen nőjön a minimálbér

- jelentette ki a miniszterelnök. A moratórium ügyéről is szól majd a konzultáció és a klímaadóról is. Az uniós elvek hamarosan megjelennek, és azt tartalmazzák, hogy a klímacélok elérésében, ki viselje a terheket. A gépjárművek és a lakások után is adót akarnak kivetni Brüsszelből, és így egy újabb rezsivita a kérdés - mondta Orbán Viktor.

A védekezés résztvevőinek 10 napos rendkívüli szabadságot adnak, a részletek a mai napon meg fognak jelenni. Ennek kapcsán Gulyás Gergely azt mondta, hogy a szabadságokat jövő év decemberig lesz lehetőség kivenni, de azokat kifizetni nem lehet. A rendeltet pontosan szabályozza majd, hogy ez kinek jár majd.

Az újraindítás sikere, vagy sikertelensége az év végén derül ki Orbán Viktor szerint: ha sikerül a gazdasági növekedés mértékét 5,5 százalék felé emelni, akkor megvan az a gazdasági teljesítmény, amely alapját adja azoknak az intézkedéseknek, ami szükséges az szja visszatérítéshez. Ha a gazdaság hozza az 5,5 százalékos bővülést, akkor a 3 évenként járó fegyverpénzt is kifizethetik január 1-jén az érintetteknek.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?