9 °C Budapest

Harmincezres kártól óvhatod meg magad, ha kátyúba hajtasz: csak 1800 forint

2018. február 25. 13:00

Az elmúlt napokban több hír is megjelent arról, hogy milyen rossz állapotban van az M1-es autópálya, vannak szakaszok, ahol méterenként követik egymást a hatalmas kátyúk. Megnéztük, hogy milyen lehetőségei vannak, aki kifejezetten kátyúkárra szeretne biztosítást kötni.

Hétfőn számolta össze a Kisalföld olvasója, hogy 163 nagyobb kátyú színesíti a közlekedést az M1-es autópályán Győr és Budapest között. Az Index pedig pénteken, videós tudósítással jelentkezett a helyszínről, amelynek segítségével bárki meggyőződhetett róla, hogy a helyzet kritikus. A lap riportja szerint az út állapota nem meglepő, hisz a kilencvenes évek óta gyakorlatilag nem nyúltak a pályatesthez, azóta pedig megnégyszereződött rajta a forgalom, naponta 80 ezer autó és teherautó közlekedik rajta.

Az Index megkereste a Magyar Közút Nonprofit Zrt-t, akik úgy tájékoztatták a portált, hogy nagyobb felújítást 2021-ig nem terveznek, így várhatóan a helyzet sem fog sokat javulni addig az autópályán. Zach Dániel, a Totalcar.hu újságírója a videóban elmondja, hogyha valakinek a gépjárműve kátyú miatt megsérül, akkor bejelentheti kárigényét a cég honlapján.

Az újságíró elmondása szerint a tavalyi 666 bejelentés felében fizetett kártérítést a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Zach Dániel azt is megemlítette a videóban, hogy lehetőség van olyan mini-Casco biztosítást kötni, mely megtéríti a kátyúkárokat. Ezzel kapcsolatban néztünk körbe az egyik legnépszerűbb online biztosításközvetítő oldalon, a Netrisken, hogy milyen ajánlatok között választhatunk.

Kalkuláltunk, 1800 forint évente

A kalkulációnkat a tavalyi év legnépszerűbb új autójára, a Suzuki Vitarára (egészen pontosan az 1,4T GLX) modellre végeztük el a következő adatokkal:

Az üzembentartó (aki egyben a tulajdonos is) egy 1978-ban született budapesti férfi,

  • bónuszkategóriája A0-ás,
  • az autót nem használja tartósan külföldön,
  • nincs cascója,
  • a kötelezője az Allianznál van és
  • hajlandó emailen keresztül kommunikálni a biztosítóval.

A kiegészítő biztosítások igényfelmérésénél csak a kátyúkárt jelöltük meg, így két olyan eredménye lett a díjszámításunknak, mely fedezi a kátyúkárokat. Fontos kiemelni, hogy egy mini-Casco jellegű biztosításnál a biztosítóknak sokkal szabadabb kezük van a szolgáltatások összeállításánál, mint például egy kötelező biztosításnál, így itt még fontosabb, hogy szerződés előtt olvassuk el a feltételeket és értsük meg, hogy pontosan mire is kötünk biztosítást.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A KÖBE Defekt- Gumiabroncs-, Kátyúkár-, és Fényszórókár biztosítása éves szinten 1 825 forintba kerül a fenti beviteli adatok mellett, ám fontos figyelembe venni, hogy ennek fejében

  • kátyúkárra 30 ezer forintig,
  • váratlan defekt esetén 3 000 forintig,
  • kavicsfelverődés okozta fényszórókár esetén pedig szintén 3 ezer forintig

térít a biztosító. A biztosításnak viszont nincs önrésze, ez pedig sok esetben csökkentheti az általunk fizetett költségeket. A biztosítást nem lehet online, csak csekken befizetni és érthető okokból csak éves díjfizetési gyakoriság választható.

A másik lehetőségünk a Netrisken az AEGON All-In Kátyúkár biztosítása, amely 5700 forintba kerül és szintén 30 ezer forintig nyújt védelmet kátyúkár esetén, ám ebben az esetben még 10 százalék önrészt is meg kell fizetnünk. Ha ezt a csomagot választjuk, akkor szintén csak éves díjfizetési ütemet választhatunk, a díjat viszont nem csekken, hanem banki átutalással kell rendezni.

Fontos megemlíteni, hogy a harmincezer forintos biztosítási összegből adódóan bőven előfordulhat olyan eset, hogy a biztosítás nem téríti meg a teljes kárunkat, ilyenkor a maradékot saját zsebből kell fizetni, valamint azt is fontos tudni, hogy egy ilyen típusú biztosítás nem, vagy csak nagyon kis mértékben helyettesít egy széles körű cascót.

NEKED AJÁNLJUK
Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val!

Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés...

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 19. 09:54
Újból leadják a focis sorozat első évadát az RTL-en, majd hetente érkeznek az új évad részei is.
Bankmonitor  |  2024. március 19. 08:01
A lakásbiztosítás elsődleges célja, hogy anyagi védelmet nyújtson számunkra a lakásunkat és ingósága...
Holdblog  |  2024. március 19. 06:49
Az átlagos egyesült államokbeli otthon 347 ezer dollárba (körülbelül 125 millió forintba) került 202...
Kiszámoló  |  2024. március 17. 17:16
A Boeing repülőgépgyártónak nincsenek jó napjai mostanában, szinte minden napra jut egy hír, hogy sz...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem