2019. január 22. kedd Vince, Artúr

Bármennyire is csábító, még ne menjen senki a befagyott tavak jegére


Még pár hétig biztosan nem korcsolyázhatunk a befagyott természetes vizeken. A vízügy figyelmezetetett, egyik tavon sem elég vastag még a jég, így senki ne próbáljon rámenni.

A hazai állóvizeken egyelőre csak a part mentén alakult még ki jég, ez azonban sportolásra, sétálásra alkalmatlan - mondta az InfoRádiónak az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője, Siklós Gabriella. Néhány napja az ország számos területén nappal is fagy. Ám - mint arra a vízügy figyelmeztet - annyira régóta a hideg még nem tart és nem is olyan szélsőséges, hogy korcsolyázni vagy sétálni lehessen a természetes vizek befagyott felszínén.

Ismertette: a Balaton jégmentes, a Velencei-tó part menti jege alig másfél centiméter vastag, ami semmire sem alkalmas. A folyókon is legfeljebb parti jég alakult ki, például a Sajó mentén. Ha viszont marad a hideg, a Tiszán is elindulhat a jegesedés.

Külön figyelmeztetett arra, hogy jégre menni mindenkinek a saját felelőssége, az önkormányzatok a megfelelő időben ki fognak jelölni csúszkálóhelyeket,

de ehhez néhány hétnyi kimondottan szélsőséges időjárásra van szükség.

A jegesedésről egyébként a Hydroinfo alkalmazáson keresztül a nap minden órájában friss információhoz lehet jutni.

JÓL JÖNNE 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg, emellett 250 ezer forint feletti jövedelemmel és jövedelemátutalással számoltunk. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 15 640 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB 15 646 forintos törlesztőt (THM 10,56%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Provident, az ERSTE, valamint a K&H konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Hiába van padlón a kamat: a hiteled dupláját is behajthatja rajtad a bankod
Mutatjuk, hogy mitől függ a kamatköltség teljes összege.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk