Milliókra akarták lehúzni Korda Györgyöt és Klárikát: ha nem figyelsz, te is megjárhatod

Milliókra akarták lehúzni Korda Györgyöt és Klárikát: ha nem figyelsz, te is megjárhatod

2019. január 20. 14:50

Sokan akarnak visszaélni Korda György és Balázs Klári jóindulatával, és próbálják lehúzni a házaspárt. Klárika szerint néha már nagyon sok ez nekik: megviseli őket, ha egy-egy kókler erőszakosabb.

Kóklerek, és csalók gyakorta megtalálják a Korda házaspárt a Facebookon, legalábbis Balázs Klári erről számolt be a Hot magazinnak. Azt is elmondta, mind őt, mind Korda Györgyöt nagyon meg szokta viselni, ha erőszakos csalókkal szembesülnek, akik több millió forintot akarnak lehúzni tőlük.

Gyakran előfordul, hogy - halálos betegséggel küzdő gyerekekre hivatkozva - milliókat akarnak kicsalni tőlünk, de sajnos mindig rá kell jönnöm, hogy ezeknek az embereknek a nagy része nem őszinte velünk. Ez fáj! Rengeteget jótékonykodunk, de ezt sosem verjük nagydobra. Amikor viszont ilyen erőszakos eszközökkel próbálnak befolyásolni bennünket, kierőszakolni a pénzünket, az bosszantó és szomorú

- mondta Klárika, majd pedig leszögezte: férjével pontosan tudják, hogy kinek, mikor és hol van szüksége segítségre.

Van miből adakozni

Tavaly nyáron Korda György arról beszélt, hogy nem csitul az érdeklődés irántuk, egy-egy zsúfoltabb napon akár 3-4 haknit is bevállalnak feleségével. Az énekes kijelentette, nem tervezik, hogy visszavonulnak a színpadról:

Ez a pálya olyan, hogy addig lehet csinálni, amíg igény van az emberre, és bírja a tempót.

Bár Korda azt mondta, "nem a kenyérért" járnak haknizni, mert Klárikával már korábban megalapozták jövőjüket, korábbi sajtóértesülések szerint a házaspár 400 ezer plusz áfáért vállal egy fellépést. Mindemellett az is érdekes, hogy korábban kiderült: Korda Györgynek csak a minimálnyugdíj, valamivel több mint 28 ezer forint a havi járandósága.


Te is lehetsz áldozat, ha ezeket nem tartod be!

A csalók nem válogatnak: nem csak Kordáékat, téged is megpróbálhatnak megtévszteni, lehúzni. Egy korábbi felmérés szerint például Magyarországon havonta több mint 100 adathalászok által elkövetett bűncselekmény válik ismertté a hatósági és vállalati statisztikák szerint. Ez a szám feltehetően csak töredéke a ténylegesen megtörtént összes csalásnak: a becslések szerint azoknak az embereknek a száma, akik telefonos vagy online csalás áldozatai lesznek, a valóságban meghaladhatja az évi több ezret is.

A külföldi csalók például különböző álhírekkel, trükkökkel és megtévesztéssel próbálják az áldozatukat rávenni arra, hogy készpénzt küldjenek számukra, ezért fontos, hogy trükkjeiket ismerjük és védekezni tudjunk ellenük. Erre korábban a Corner Group nevű cég is felhívta a figyelmet, amely meg is mutatta a hat leggyakoribb trükköt, illetve azt is, hogyan kell kivédeni ezeket.

A vállalat tanácsai a 6 leggyakoribb csalás ellen:

Ne küldjünk pénzt társkeresős hódolónak, az afrikai herceg nem létezik! A társkereső vagy közösségi oldalakon egyre több az olyan külföldi csaló, aki hölgyeknek udvarol, majd rövid internetes ismeretség után arra kéri áldozatát, hogy küldjön neki pénzt. Az összeget a csaló általában valamilyen betegségre, a rokonság megsegítésére, vagy az első találkozáshoz szükséges repülőjegy vásárlásra kéri, de annak elküldése után sem őt, sem az összeget nem látja viszont az, akit rászedtek.

Ne dőljünk be a remek hitelajánlatoknak és ne fizessünk előleget! Számos csaló nem létező hitelintézetek, bankok vagy ügyvédi irodák munkatársának adja ki magát és előzetes díj ellenében hitelügyintézést, befektetést vagy örökséget ígér. Ilyenkor hitelesnek látszó dokumentumokkal, hivatalosnak tűnő díjbekérőkkel és kecsegtető ajánlatokkal igyekszik bizalmat ébreszteni a kiszemelt személyben azért, hogy az előleget, előzetes díjat vagy eljárási költséget küldjön neki. Miután azonban az ügyfél fizetett, a hitel soha nem érkezik meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ne fizessünk előleget, amíg nem láttuk az autót! Sajnos a külföldről autót behozni tervezőket sem kímélik a csalók, egyre gyakoribbak az átverős gépjárműhirdetések. A vásárló megtalálja álmai autóját a külföldi használtautó portálon, ráadásul nagyon jó áron. A kocsi messze van, de a tulajdonos felajánlja, hogy valahol félúton találkozzanak és ott nyélbe üthető az adásvétel, "mindössze" annyit kér, hogy a vevő küldjön előleget pénzküldő szolgáltatással, hogy lássa komoly-e a vevő szándéka. A pénzt az álhirdető megkapja, de a vevő csak a megbeszélt helyen jön rá, hogy csalás áldozata lett; se autó, se pénz.

Ha külföldre fizetünk lakbért, ellenőrizzük, hogy létezik-e a lakás! Terjed az úgynevezett "lakás-csalás" is. Ebben a csalási formában egy ál-lakástulajdonos, hamis képekkel, nagyon kedvező áron és nagyon jó helyen hirdet meg egy kibérelhető lakást. A lakást külföldi munka vagy tanulás céljából kivenni szándékozó gyanútlan bérlőt a csaló e-mail-ben arra kéri, hogy a pénzküldővel küldje el neki az első havi díjat és a kauciót. A rászedett elküldi a kért összeget, a meghirdetett lakás azonban nem létezik, a "tulajdonosnak" pedig bottal ütheti a nyomát.

Gyanakodjunk, ha más kért pénzt a rokonunk nevében! Elterjedt csalási forma az ún. "unoka-csalás", amelyben csalók telefonon vagy e-mailben, feltört felhasználói fiókokból szerzett adatokkal idősebbeket keresnek meg azzal, hogy gyermekük vagy unokájuk külföldön vészhelyzetbe került, baleset érte vagy kirabolták. A csaló ilyenkor egy barátnak vagy közeli ismerősnek adja ki magát és "kétségbeesetten" arra kéri a nagyszülőt, hogy a leggyorsabban, pénzküldővel küldjön egy jelentős összeget a kórházi kezelésre, vagy az ellopott tárgyak pótlására.

Ne higgyük el a "nagy lottónyeremény" sztorit! A "lottónyeremény vagy főnyeremény csalás" során az áldozatot arról tájékoztatja telefonon, levélben vagy e-mailben a magát egy hivatal képviselőjének kiadó csaló, hogy nagy összegű nyereményt nyert, amelynek átvételéhez azonban előbb eljárási díjat, illetéket vagy adót kell küldenie pénzküldő szolgáltatás használatával. Természetesen sajnos a pénz elküldése után nem érkezik semmilyen nyeremény.

Mindig tájékozódjunk, mielőtt pénzt küldünk! A Corner Group tapasztalatai szerint, a személyek közötti pénzküldést érintő csalások elsősorban érzelmeinkre és hiszékenységünkre alapoznak, vagy egyszerűen csak naivitásunkat és figyelmetlenségünket használják ki. Éppen ezért fontos, hogy a külföldre történő pénzküldés előtt mindig ellenőrizzük azt a személyt vagy szervezetet, akinek a küldött összeget szánjuk.

Címlapkép: Koszticsák Szilárd / MTI

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 12. 19:52
Leadja az Elcserélt élet (Um Lugar ao Sol) cím brazil telenovellát az RTL Klub.
Kiszámoló  |  2022. augusztus 12. 11:08
A KAVOSZ újra elindította a vállalkozóknak szóló Széchenyi hiteltermékeket, igaz lényegesen rosszabb...
Holdblog  |  2022. augusztus 12. 05:59
“Mit gondoltok az olyan alternatív befektetési eszközök áráról, mint a mtárgyak vagy a te...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 11. 11:16
A legtöbb vállalkozónak szinte égnek áll a haja, amikor hiteligénylésrl és adminisztrációról, regisz...
Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 12. péntek
Klára
32. hét
Augusztus 12.
A fiatalok világnapja
Augusztus 12.
Az elefántok napja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?