Egyre többen kötnek utasbiztosítást a neten

2010. július 12. 10:02

Bár az idén nyáron a tavalyihoz képest a kedvező ajánlatoknak köszönhetően megint egyre többen pihenik ki fáradalmaikat külföldön, az országhatárokon túli utazások száma a lakosság vagyoni helyzetének romlása miatt összességében még mindig jóval alacsonyabb, mint 2008 előtt volt. Akik viszont utaznak, úgy tűnik kényelmesebbek, és tudatosabbak is: az online biztosítást kötők száma 64 %-kal nőtt az előző évhez képest.

Bár a külföldi nyaralások száma csökkenést mutatott az elmúlt években az internetes utasbiztosítási forgalom évről-évre egyre növekedett. Tavaly 35, az idén pedig már 64 százalékkal nőtt azok száma, akik online kötik meg utasbiztosításukat - derül ki a Biztosítás.hu legfrissebb összesítéséből.

Érdekes tendencia, hogy az utazás kiválasztását és a biztosításkötés időpontját is egyre többen halasztják az utolsó pillanatra. Ma már az utazók mindössze 8 %-a veszi meg, és fizeti ki a biztosításokat az indulás előtt legalább egy héttel, míg a túlnyomó többségünk (92 %) csak egy-két nappal az utazás előtt köti meg utasbiztosítását.

Az alkuszcég tapasztalatai szerint alapvetően három típusú konstrukciót választanak az utazók: harmaduk a relatív olcsó termék mellett dönt, inkább lelkük megnyugtatására, vagy közeli úti célra használva az utasbiztosításokat. Ők érthetően kevésbé foglalkoznak az ár-érték aránnyal, és a szolgáltatási szintekkel. Legtöbben, az utasok több mint 50%-a a közepes árfekvésű konstrukciókat választja, amelyek jóval több és magasabb fedezetet tartalmaznak. Ezen felül mintegy tíz százalék azok aránya, akik úgy gondolják, azzal mennek biztosra, ha a legdrágább biztosítást kötik meg utazásukhoz.

Ami az árakat illeti, ezen a területen is igen nagy a szórás. Egy hét éjszakás nyaralás például már 5100 forinttól biztosítható egy négytagú családnak (160 Ft/fő/nap), de van olyan ajánlat is, amelyik 29 ezer forintot (900 Ft Ft/fő/nap) kér el minderre. Ez utóbbi, kerékpárra szóló kiegészítővel és autó assistance-val akár 53 ezer forintba is kerülhet! Persze a szolgáltatások sem ugyan olyanok, a legdrágább biztosítások sokszor csak a középmezőnyben kullognak a nyújtott szolgáltatásokat illetően.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. november 29. 14:10
A Detekto néven indult oldal célja a hamis információk felismerésének és értelmezésének gyakorlása f...
Holdblog  |  2023. november 29. 14:08
Könnyen hihetnénk, hogy az előttünk álló téli hónapokban már semmilyen meglepetés sem érhet minket a...
Kiszámoló  |  2023. november 29. 09:25
Sorban kapom a panaszokat a Wise-ra hónapok óta. Valaki utalni akart, letiltották az utalást, adjon...
MNB Intézet  |  2023. november 28. 10:05
A versenyben másodikként sorra kerülő versenyzőre mindig nagy nyomás nehezedik. Így van ez a gazdasá...
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm