17 °C Budapest

Egyre többen kötnek utasbiztosítást a neten

2010. július 12. 10:02

Bár az idén nyáron a tavalyihoz képest a kedvező ajánlatoknak köszönhetően megint egyre többen pihenik ki fáradalmaikat külföldön, az országhatárokon túli utazások száma a lakosság vagyoni helyzetének romlása miatt összességében még mindig jóval alacsonyabb, mint 2008 előtt volt. Akik viszont utaznak, úgy tűnik kényelmesebbek, és tudatosabbak is: az online biztosítást kötők száma 64 %-kal nőtt az előző évhez képest.

Bár a külföldi nyaralások száma csökkenést mutatott az elmúlt években az internetes utasbiztosítási forgalom évről-évre egyre növekedett. Tavaly 35, az idén pedig már 64 százalékkal nőtt azok száma, akik online kötik meg utasbiztosításukat - derül ki a Biztosítás.hu legfrissebb összesítéséből.

Érdekes tendencia, hogy az utazás kiválasztását és a biztosításkötés időpontját is egyre többen halasztják az utolsó pillanatra. Ma már az utazók mindössze 8 %-a veszi meg, és fizeti ki a biztosításokat az indulás előtt legalább egy héttel, míg a túlnyomó többségünk (92 %) csak egy-két nappal az utazás előtt köti meg utasbiztosítását.

Az alkuszcég tapasztalatai szerint alapvetően három típusú konstrukciót választanak az utazók: harmaduk a relatív olcsó termék mellett dönt, inkább lelkük megnyugtatására, vagy közeli úti célra használva az utasbiztosításokat. Ők érthetően kevésbé foglalkoznak az ár-érték aránnyal, és a szolgáltatási szintekkel. Legtöbben, az utasok több mint 50%-a a közepes árfekvésű konstrukciókat választja, amelyek jóval több és magasabb fedezetet tartalmaznak. Ezen felül mintegy tíz százalék azok aránya, akik úgy gondolják, azzal mennek biztosra, ha a legdrágább biztosítást kötik meg utazásukhoz.

Ami az árakat illeti, ezen a területen is igen nagy a szórás. Egy hét éjszakás nyaralás például már 5100 forinttól biztosítható egy négytagú családnak (160 Ft/fő/nap), de van olyan ajánlat is, amelyik 29 ezer forintot (900 Ft Ft/fő/nap) kér el minderre. Ez utóbbi, kerékpárra szóló kiegészítővel és autó assistance-val akár 53 ezer forintba is kerülhet! Persze a szolgáltatások sem ugyan olyanok, a legdrágább biztosítások sokszor csak a középmezőnyben kullognak a nyújtott szolgáltatásokat illetően.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 18:03
Nagy hibák. Karrierje valamely pontján minden makrobefektetővel megesik, hogy hatalmasat téved. Talá...
MEDIA1  |  2022. május 27. 17:58
Hatalmas LED-fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer a TV2-nél.
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?