Bár az idén nyáron a tavalyihoz képest a kedvező ajánlatoknak köszönhetően megint egyre többen pihenik ki fáradalmaikat külföldön, az országhatárokon túli utazások száma a lakosság vagyoni helyzetének romlása miatt összességében még mindig jóval alacsonyabb, mint 2008 előtt volt. Akik viszont utaznak, úgy tűnik kényelmesebbek, és tudatosabbak is: az online biztosítást kötők száma 64 %-kal nőtt az előző évhez képest.
Bár a külföldi nyaralások száma csökkenést mutatott az elmúlt években az internetes utasbiztosítási forgalom évről-évre egyre növekedett. Tavaly 35, az idén pedig már 64 százalékkal nőtt azok száma, akik online kötik meg utasbiztosításukat - derül ki a Biztosítás.hu legfrissebb összesítéséből.
Érdekes tendencia, hogy az utazás kiválasztását és a biztosításkötés időpontját is egyre többen halasztják az utolsó pillanatra. Ma már az utazók mindössze 8 %-a veszi meg, és fizeti ki a biztosításokat az indulás előtt legalább egy héttel, míg a túlnyomó többségünk (92 %) csak egy-két nappal az utazás előtt köti meg utasbiztosítását.
Az alkuszcég tapasztalatai szerint alapvetően három típusú konstrukciót választanak az utazók: harmaduk a relatív olcsó termék mellett dönt, inkább lelkük megnyugtatására, vagy közeli úti célra használva az utasbiztosításokat. Ők érthetően kevésbé foglalkoznak az ár-érték aránnyal, és a szolgáltatási szintekkel. Legtöbben, az utasok több mint 50%-a a közepes árfekvésű konstrukciókat választja, amelyek jóval több és magasabb fedezetet tartalmaznak. Ezen felül mintegy tíz százalék azok aránya, akik úgy gondolják, azzal mennek biztosra, ha a legdrágább biztosítást kötik meg utazásukhoz.
Ami az árakat illeti, ezen a területen is igen nagy a szórás. Egy hét éjszakás nyaralás például már 5100 forinttól biztosítható egy négytagú családnak (160 Ft/fő/nap), de van olyan ajánlat is, amelyik 29 ezer forintot (900 Ft Ft/fő/nap) kér el minderre. Ez utóbbi, kerékpárra szóló kiegészítővel és autó assistance-val akár 53 ezer forintba is kerülhet! Persze a szolgáltatások sem ugyan olyanok, a legdrágább biztosítások sokszor csak a középmezőnyben kullognak a nyújtott szolgáltatásokat illetően.

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.
Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.
Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.
A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk
-
Új trendek a csapatépítésben, egyre messzebb utaznak a cégek
A rendezvénypiac aktuális helyzetéről Vígh-Guttmann Barbarát, az Adventor Hotel Kft. értékesítési vezetőjét kérdeztük.
-
Egyre többen keresik a Dunához közeli lakásokat
Elindult az értékesítés a Waterside Residence-nél: a nagyobb alapterület a népszerűbb.
-
Alacsonyabb árak jönnek a nyugdíjasoknak több Lidl-terméknél is
A vevőknek igazolniuk kell az életkorukat is: mutatjuk a részleteket.
-
Töretlen az érdeklődés a babaváró hitel iránt az MBH Banknál (x)
Az idei évben még a megszokott feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a kamattámogatott hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek.
-
Cloud Computing Gyorstalpaló – Bevezetés a SaaS, PaaS és IaaS világába (x)
A technológiai fejlődés révén a felhő mára szinte mindenütt jelen van – még ha nem is vesszük észre.
- Súlyos kérdésssel foglalkozik a kormány családpolitikájának negyedik eleme
- Szlovákia még bővíti is az ukrán gabonákra vonatkozó tilalmat
- Stop-táblát kapott a debreceni akkumulátorgyár-beruházás
- Tragikus hírek az M0-on történt balesetről
- Fontos bejelentéseket tesz a kormány
- Klímavédők: a szaúdiak még inkább rászoktatnák a fosszilis anyagokra a fejlődő világot
Agrárszektor Konferencia 2023
Sustainable World 2023
Mi lesz veled magyar élelmiszer?


