CARDIF Biztosító: számlabiztosítás elsőként a magyar piacon!

2009. április 3. 08:30

A CARDIF Biztosító Zrt. 2009. április elejétől egy teljesen új, egyedülálló szolgáltatást vezet be a magyar piacon, az ún. számlabiztosítást. A szolgáltatás lényege, hogy az ügyfél életében bekövetkező váratlan nehézségek esetében - tartós betegség, munkanélküliség - a biztosító az ügyfél havi számlájának összegét megtéríti az ügyfél helyett közvetlenül a szolgáltató részére.

A CARDIF Biztosító megbízásából nemrégiben végzett 1 000 fős reprezentatív felmérés eredményéből kiderül, hogy a munkavállalók több mint kétharmada igényelne számlabiztosítást annak érdekében, hogy jövedelem-kiesés esetén (munkanélkülivé válás, betegség stb.) a biztosító kifizesse rendszeres havi számláit.

A globális pénzügyi válság következményeként látható, hogy a többi országhoz hasonlóan Magyarországon is folyamatosan növekszik a munkanélküliek aránya. Emiatt várható, hogy a lakossági ügyfelek jelentős része csak részben, esetleg egyáltalán nem tudja majd fizetni számláit, vagyis a nagy szolgáltatóknál tovább nőhet a nem fizetők száma és a minősített követelések állománya.

A CARDIF Biztosító élen kíván járni ennek a problémának az orvoslásában, többek között emiatt kezdi meg együttműködését a legnagyobb hazai alternatív internet-szolgáltatóval, az EnterNet 2001 Kft-vel. A szolgáltatás bevezetésének célja az is, hogy az állásukat elvesztő fogyasztók számára a munkanélküliség időszaka alatt is megmaradjon internet előfizetésük, mely nagyban segíti és támogatja őket az újabb álláshely keresésében és megtalálásában.

A számlavédelem csomag tehát áprilistól az EnterNet 2001 Kft-nél ADSL előfizetéssel rendelkező 18 és 60 év közötti munkavállaló ügyfelek számára érhető el. A fogyasztó szempontjából a szolgáltatás igénylése és a díj fizetése rendkívül egyszerű, nem igényel külön utánajárást, mindössze a szolgáltató számlája bővül egy sorral, mely tartalmazni fogja a biztosítási díjat. Ez az EnterNet által nyújtott szolgáltatás egy átlagos lakossági számla esetén havonta mindössze néhány száz forintot jelent az ügyfelek számára.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az EnterNet ADSL előfizetői részére kidolgozott, CARDIF Biztosító által nyújtott számlabiztosítási módozat az MIB Europe Biztosítási Alkusz Zrt. közreműködésével jött létre.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 2. 22:36
A 444 információi szerint hozzávetlegesen 3 milliárd forintba kerül az államnak, hogy átveszi a korm...
Bankmonitor  |  2022. október 2. 12:30
A befektetések és megtakarítások piacán is fontos hírek és újdonságok láttak napvilágot a héten. A B...
Holdblog  |  2022. október 2. 07:00
Archívumunkból (2020) Magyarországon a rendszerváltás utáni években kiépült egy hazai tulajdonb...
Kasza Elliott-tal  |  2022. szeptember 30. 22:01
Adtam és vettem is, és osztalékemelések is voltak, de alapveten most pénzt gyjtök a késbbi vásárláso...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?