10 °C Budapest

CARDIF Biztosító: számlabiztosítás elsőként a magyar piacon!

2009. április 3. 08:30

A CARDIF Biztosító Zrt. 2009. április elejétől egy teljesen új, egyedülálló szolgáltatást vezet be a magyar piacon, az ún. számlabiztosítást. A szolgáltatás lényege, hogy az ügyfél életében bekövetkező váratlan nehézségek esetében - tartós betegség, munkanélküliség - a biztosító az ügyfél havi számlájának összegét megtéríti az ügyfél helyett közvetlenül a szolgáltató részére.

A CARDIF Biztosító megbízásából nemrégiben végzett 1 000 fős reprezentatív felmérés eredményéből kiderül, hogy a munkavállalók több mint kétharmada igényelne számlabiztosítást annak érdekében, hogy jövedelem-kiesés esetén (munkanélkülivé válás, betegség stb.) a biztosító kifizesse rendszeres havi számláit.

A globális pénzügyi válság következményeként látható, hogy a többi országhoz hasonlóan Magyarországon is folyamatosan növekszik a munkanélküliek aránya. Emiatt várható, hogy a lakossági ügyfelek jelentős része csak részben, esetleg egyáltalán nem tudja majd fizetni számláit, vagyis a nagy szolgáltatóknál tovább nőhet a nem fizetők száma és a minősített követelések állománya.

A CARDIF Biztosító élen kíván járni ennek a problémának az orvoslásában, többek között emiatt kezdi meg együttműködését a legnagyobb hazai alternatív internet-szolgáltatóval, az EnterNet 2001 Kft-vel. A szolgáltatás bevezetésének célja az is, hogy az állásukat elvesztő fogyasztók számára a munkanélküliség időszaka alatt is megmaradjon internet előfizetésük, mely nagyban segíti és támogatja őket az újabb álláshely keresésében és megtalálásában.

A számlavédelem csomag tehát áprilistól az EnterNet 2001 Kft-nél ADSL előfizetéssel rendelkező 18 és 60 év közötti munkavállaló ügyfelek számára érhető el. A fogyasztó szempontjából a szolgáltatás igénylése és a díj fizetése rendkívül egyszerű, nem igényel külön utánajárást, mindössze a szolgáltató számlája bővül egy sorral, mely tartalmazni fogja a biztosítási díjat. Ez az EnterNet által nyújtott szolgáltatás egy átlagos lakossági számla esetén havonta mindössze néhány száz forintot jelent az ügyfelek számára.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az EnterNet ADSL előfizetői részére kidolgozott, CARDIF Biztosító által nyújtott számlabiztosítási módozat az MIB Europe Biztosítási Alkusz Zrt. közreműködésével jött létre.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 22. 07:55
Mekkora most a szakadék a férfiak és a nők nyugdíja között? Melyik országrészben a legmagasabb az át...
MEDIA1  |  2024. április 22. 07:29
Az amerikai képviselőház szombaton megszavazta a TikTok betiltását, amennyiben az alkalmazás tulajdo...
Holdblog  |  2024. április 22. 06:24
Ez csak egy politikai üzenet mondta Zsiday Viktor a Partizán vendégeként arról, hogy a kormányzat az...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem