18 °C Budapest

CARDIF Biztosító: számlabiztosítás elsőként a magyar piacon!

2009. április 3. 08:30

A CARDIF Biztosító Zrt. 2009. április elejétől egy teljesen új, egyedülálló szolgáltatást vezet be a magyar piacon, az ún. számlabiztosítást. A szolgáltatás lényege, hogy az ügyfél életében bekövetkező váratlan nehézségek esetében - tartós betegség, munkanélküliség - a biztosító az ügyfél havi számlájának összegét megtéríti az ügyfél helyett közvetlenül a szolgáltató részére.

A CARDIF Biztosító megbízásából nemrégiben végzett 1 000 fős reprezentatív felmérés eredményéből kiderül, hogy a munkavállalók több mint kétharmada igényelne számlabiztosítást annak érdekében, hogy jövedelem-kiesés esetén (munkanélkülivé válás, betegség stb.) a biztosító kifizesse rendszeres havi számláit.

A globális pénzügyi válság következményeként látható, hogy a többi országhoz hasonlóan Magyarországon is folyamatosan növekszik a munkanélküliek aránya. Emiatt várható, hogy a lakossági ügyfelek jelentős része csak részben, esetleg egyáltalán nem tudja majd fizetni számláit, vagyis a nagy szolgáltatóknál tovább nőhet a nem fizetők száma és a minősített követelések állománya.

A CARDIF Biztosító élen kíván járni ennek a problémának az orvoslásában, többek között emiatt kezdi meg együttműködését a legnagyobb hazai alternatív internet-szolgáltatóval, az EnterNet 2001 Kft-vel. A szolgáltatás bevezetésének célja az is, hogy az állásukat elvesztő fogyasztók számára a munkanélküliség időszaka alatt is megmaradjon internet előfizetésük, mely nagyban segíti és támogatja őket az újabb álláshely keresésében és megtalálásában.

A számlavédelem csomag tehát áprilistól az EnterNet 2001 Kft-nél ADSL előfizetéssel rendelkező 18 és 60 év közötti munkavállaló ügyfelek számára érhető el. A fogyasztó szempontjából a szolgáltatás igénylése és a díj fizetése rendkívül egyszerű, nem igényel külön utánajárást, mindössze a szolgáltató számlája bővül egy sorral, mely tartalmazni fogja a biztosítási díjat. Ez az EnterNet által nyújtott szolgáltatás egy átlagos lakossági számla esetén havonta mindössze néhány száz forintot jelent az ügyfelek számára.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az EnterNet ADSL előfizetői részére kidolgozott, CARDIF Biztosító által nyújtott számlabiztosítási módozat az MIB Europe Biztosítási Alkusz Zrt. közreműködésével jött létre.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 18. szombat
Diána
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?