14 °C Budapest
Fuel pumps at a gas station

Megkongatták a vészharangot: tényleg dízelhiány alakulhat ki országszerte?

2023. február 6. 10:13

A napokban életbeléptek az orosz olajra kivetett uniós szankciók, aminek értelmében már csak azok a tagállamok importálhatnak orosz olajat, amik más forrásból nem tudják azt beszerezni. Emiatt a kormány szerint dízelhiány is kialakulhat, azonban a Mol szerint nincs semmi ok az aggodalomra – számolt be az RTL.

Életbeléptek az orosz olajra kivetett uniós szankciók, amik alapján mostantól csak azok a tagállamok importálhatnak orosz olajat kizárólag hazai piacra, akik más forrásból nem tudják beszerezni azt. Az Energiaügyi Minisztérium szerint emiatt Európa szerte dízelhiány alakulhat ki, illetve az olajtermékek drágulására is számítani lehet.

Azonban a szakértők szerint nem kell tartani ellátási nehézségektől, azonban nem érdemes arra várni, hogy csökkenni fognak az árak. A Mol elmondta, hogy felkészültek a szankciók miatti esetleges készlethiányra, így nem lesznek fennakadások. Kiemelték, hogy a finomítók fejlesztése is jól halad, így a tervezett időpontban fogják tudni majd feldolgozni a kőolajat.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?