Close-up of car european license plate. Automobile from eu. Macro shot of registration number from european union. Small stars placed in circle. Vehicle and transport concept

Nagy változás élesedhet Magyarországon: ez minden autóst érintene

2023. január 4. 08:44

Bár csak nem rég változott Magyarországon a rendszámtörvény, a jelek szerint újabb módosításokat kénytelen eszközölni az Építési és Közlekedési Minisztérium – számolt be a Telex.

Megvizsgálta az Építési és Közlekedési Minisztérium azokat a német szabályokat, amik meggátolják a náci utalásokat tartalmazó, egyedi rendszámtáblák terjedését. Ezek alapján a szabályok alapján pedig módosítani fogják a rendszámtábla törvényt a tervek szerint.

A Telex még tavaly írt egy SSI-488 rendszámú autóról, aminek az új rendszáma HH-HH-888 lett. Ezek a karakterek pedig egyértelműen a náci Németországra utalnak, de a rendszám gazdája is eldicsekedett vele Facebook oldalán, ahol az SS jelmondatát (Hűség a becsületem 88/14) írta ki büszkén.

Bár Németországban és Ausztriában egyaránt tilos 1947-óta az SS szimbólumrendszeréhez szorosan köthető jelmondat használata, hazánkban a tiltás már nem vonatkozik a szlogenekre. A Lázár János vezette minisztérium ennek ellenére azt tervezi, hogy betilt minden olyan rendszámot, ami a náci diktatúrára utalhat.

A cikkben hivatkozott rendszámtáblák – már ha ismerjük azok szimbolikáját – kétséget kizáróan tömegeket sérthetnek. A hivatkozott, a jelenlegi gyakorlatot szabályozó jogszabályok bár tiltják a közrend vagy közerkölcs megsértését a rendszámtáblák esetében, de nem számoltak a totalitárius diktatúrák »ünneplőinek« kódrendszerével és a furcsa szimbólumaival. Részben éppen öntől, illetve a Telextől is értesültünk arról, hogy a témában Németország sokszorosan érintett, ahol ugyanakkor ennek szabályozását is megoldották. Amennyiben Németországban ezt a kérdést valóban megnyugtatóan tudták kezelni, és azok a jogi megoldások itthon is alkalmazhatóak, úgy német mintára pontosítani fogjuk a szabályokat

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

– írták a Telex megkeresésére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05