15 °C Budapest
Ez a magyarok kedvenc autója 2022-ben: már most eldőlhetett a verseny

Ez a magyarok kedvenc autója 2022-ben: már most eldőlhetett a verseny

2022. november 3. 13:02

2018 óta a legrosszabb októberi adatot produkálta a magyar autópiac: a múlt hónapban 8260 autó kapott magyar rendszámot. Az már látható az adatokból, hogy eldőlni látszik, melyik modell lesz 2022-ben a magyarok kedvenc autója, viszont a dobogón még nagy a verseny.

Látványos lejtmenetbe kapcsolt a magyar autópiac októberben: a Datahouse friss adatai szerint a múlt hónapban 8260 autó kapott magyar rendszámot, amely 9,6 százalékkal marad el a tavaly októberi számoktól. Rossz hír viszont, hogy forgalomba helyezések számában 2018 óta nem volt ilyen rossz októberünk.

2020 októberéhez képest már igencsak látványos a mínusz: már majdnem 31 százalékkal csökkent a forgalomba helyezések száma a járvány első évének októberéhez képest. Éves összehasonlíásban már 9663 rendzámmal kevesebbet adtak ki idén, mint 2021 első tíz hónapjában, ami 9,3 százalékos lemaradás.

Márkafronton az októbert a Suzuki nyerte (amely most hirdetett nagyszabású visszahívási programot) 1020 forgalomba helyezéssel, második a Volkswagen 774-el, a Toyota ezúttal a harmadik helyen zárta a hónapot 731 autóval.

Autót vennél? Nézz körül a Pénzcentrum kalkulátorában!

Azonban, ha az éves összegzést nézzük, még mindig a Toyota viszi a pálmát, 10 hónap alatt 11044 darab autójuk kapott magyar rendszámot. Második helyen több mint 1000 forgalomba helyezéssel lemaradva a Suzuki, harmadik a Volkswagen 8889 darabbal. A negyedik helyért a Ford és a KIA küzd, most előbbi áll jobban, de csak valamivel kevesebb, mint 400 darabbal (7423 vs. 7063).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A magyarok kedvenc autója cím sorsa eldőlni látszik 2022-re: a Suzuki SX4 S-Cross 5531 darabbal vezet, a testvérmodell Vitara éppen a második (3529 db), de a KIA Ceed még simán megelőzheti, mivel csak pártucat forgalomba helyezéssel van lemaradva - itt vélhetően az dönt majd, hogy ki milyen határidőre tudja leszállítani a negyedéves megrendeléseket.

De a dobogó alatt is sűrű a mezőny, kb 200 autónyi különbség van a Dacia Duster, a Toyota Corolla és a Skoda Octavia között. Az is látható, hogy a nagycsaládos autóvásárlási támogatás még mindig pörög, legalábbis a top 20-ban ott van a Dacia Jogger is, ami a korábban a kedvezmény sztárjaként emlegetett Lodgy-t váltotta a gyártó palettáján. Év közben mutatkozott be, de már 1066 darab forgalomba is állt.

Címlapkép: media.suzuki.co.uk

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm