19 °C Budapest
Tömeges benzinkútbezárás jön Magyarországon: a 0 forint/liter árrés nem tartható fenn tovább!

Tömeges benzinkútbezárás jön Magyarországon: "a 0 forint/liter árrés nem tartható fenn tovább!"

2022. augusztus 18. 09:26

Bár a Független Benzinkutak Szövetsége és a kormány megállapodott a vállalkozók támogatásainak megfizetéséről, több száz töltőállomás így is zárva lesz a hétvégén. Ugyanis a szövetség szerint ettől még nem lesz üzemanyag a töltőállomásokon, "a 3,5 napra elegendő készlet korlátozott kiszolgálása értelmetlen, és súlyos konfliktusokat generál a személyzet és az elégedetlen vevők között."

A tagság örömmel fogadta, hogy a kormány ígéretét és rendeletét betartva, ha késve is, de kifizeti a tavalyi forgalmuk utáni literenként 16,-Ft kárenyhítő támogatást - közölte a holtankoljak.hu-n a Független Benzinkutak szövetsége. A szervezet, mint írták, nyugtázza, és elismeri a kormányzat szándékát a vállalkozásaik létét fenyegető súlyos veszteségek enyhítésére – "akkor is, ha ez csak kis részben valósul is meg".

A szövetség tagjai ugyanakkor jelezték, hogy a működésüket veszélyeztető, lehetetlenné tevő korlátozások továbbra is élnek: 

a Mol a hozzá kényszerített új partnerek kiszolgálását nem tudja biztosítani. A szerződésekben meghatározott üzemanyagok kiszállítását egyáltalán nem vállalja, ha a benzinkút oldja meg a logisztikai problémákat, akkor a mennyiség 50%-t tudja kiadni, ami túl kevés az üzemeléshez

- írta az FBSZ, akik szerint a rezsiköltségek brutális emelkedése önmaga elviszi az állami támogatás összegét, az összes többi kiadásra (bérek, adók, EKR, karbantartás, műszaki megfelelőség biztosítása) továbbra sincs fedezet.

A 0,0,-Ft/liter árrés nem tartható fenn tovább - húzták alá.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szövetség arra is felhívta a figyelmet, hogy a működés jogi környezete ellentmondásos, kidolgozatlan, "a pénztárakban nem jogász professzorok ülnek, semmiféle támogatás nincs az értelmezéshez." Az FBSZ tárgyalást kezdeményezett a Mol vezetésével a feszült ellátási helyzet lehetséges megoldására.

Az FBSZ érdekvédelmi szövetség, nem központilag irányított hálózat. Ennek megfelelően tagvállalkozásink - az eddigi gyakorlatnak megfelelően – szabadon döntenek arról, hogy a hétvégén nyitva tartanak-e, vagy sem. Döntésüket nyilván erősen befolyásolja, ha a benzinkúton amúgy sincs üzemanyag a fenti problémák miatt. Előzetes felmérésünk szerint többszáz benzinkút kényszerül bezárni, a számukra elérhetetlen üzemanyagot nem tudják eladni, a 3,5 napra elegendő készlet korlátozott kiszolgálása értelmetlen, és súlyos konfliktusokat generál a személyzet és az elégedetlen vevők között

- közölték, majd pedig arra kérték a lakosságot, hogy a hétvégi programjukat ennek megfelelően tervezzék, és kérik mindenki türelmét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 1. szombat
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?