2018. március 21. szerda Benedek

Nehézségeiről vallott Nagy Feró: elköltözött, nem volt más választása

Az anyagi körülmények kényszerítették rá Nagy Ferót annak idején arra, hogy vidékre költözzön - árulta el a zenész. Az eredetileg óbudai Nagy Feró szeretett volna a környéken maradni, ám az akkor rendelkezésére álló pénzből ezt egyszerűen nem engedhette meg magának. A helyzet sokaknak lehet ismerős: az elszálló fővárosi árak miatt jelenleg is sokan szorulnak ki Budapestről.

Az anyagi körülmények folytán alakult úgy, hogy Nagy Feró és családja annak idején Őrbottyánba költözött - árulta el a zenész a Bestnek. Feró elmondása szerint akkoriban kapott egy nagyobb összegű jogdíjat, ami túlságosan sok volt ahhoz, hogy elherdálja, ahhoz azonban nem volt elegendő, hogy a fővárosban vegyen házat.

Óbudaiként eredetileg a környéken akartunk maradni. A váratlanul kapott pénzből Budakalászon néztünk házat, de azon a környéken az egy ház negyedére se futotta. Nem számíthattunk több pénzre, akkor voltam száműzve a lemezpiacról, mint ’rendszerellenes csirkedaráló’. Találtam egy hirdetést, hogy itt eladó egy 680 négyszögöles telek egy régi kis borházzal, gyorsan elköltöttem erre, ami volt. Eladtuk az óbudai lakást, abból tettük lakhatóvá először a házat, előtte három hónapig csak a földet hordtuk a lejtős telken. A fiúk már itt nőttek fel"

 - árulta el.

Ma sincs másképp

Fenti élethelyzet valószínűleg sokaknak ismerős, hiszen jelenleg is rengetegen szorulnak ki a fővárosból az elszálló lakásárak miatt. A héten mi is írtunk róla, hogy ismét megnőtt az agglomeráció népszerűsége a fővárosi kerületek rovására.

Az agglomeráció és a budapesti kerületek közti "rivalizálás" nem újdonság, és már több fordulópontot is megfigyelhettünk a "küzdelemben". 2000-2003 között például rengetegen költöztek az agglomerációba, amelynek népessége évről évre emelkedett. 2003-at követően azonban már többen költöztek el a főváros környéki településekről, mint amennyien letelepedtek ott. A belső vándorlási ráta ettől kezdve folyamatosan csökkent, egészen 2013-ig.

Ezzel párhuzamosan 2000-2006 között még többen költöztek el a főváros kerületeiből, mint amennyien letelepedtek. 2006-tól kezdve azonban a mérleg megfordult, méghozzá az agglomeráció kárára. Ekkor a belső kerületek népszerűsége ugrott meg jelentősebben, bár kisebb mértékben a külső kerületekben is ez a trend volt megfigyelhető.

Az elmúlt pár évben azonban ismét változás volt észlelhető: a belső kerületek lakosainak száma stagnál, a külső kerületekben pedig csökken a lakók száma, miközben az agglomeráció népszerűsége ismét emelkedni kezdett.

Lakáshitel
Finanszírozást keresel? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

Ezek a folyamatok feltehetően az áremelkedéssel magyarázhatóak, hiszen olyan mértékben szálltak el az árak Budapesten, hogy sokan egyszerűen kiszorulnak a fővárosból. Persze ennek következtében az agglomerációban is begyűrűzik az áremelkedés: például a lakások esetében 2016 első negyedévétől 2017 második negyedévéig az agglomerációban is 18 százalékkal emelkedtek az árak, ezt követően pedig szűk 1 év alatt további 30 százalékos áremelkedés történt.

JÓL JÖNNE 750 EZER FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 750 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől a Cetelem (THM 14,49%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az ERSTE Bank, a Provident, valamint a Budapest Bank gyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

A te főnöködre igaz ez a 10 tulajdonság? Nagy baj, ha nem!
A távozó alkalmazott a vezetőt, és nem a céget hagyja el.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

03.22-03.31
Országos

Spar

03.22-03.31
Országos

Lidl

03.22-03.28
Országos

Aldi

03.22-03.28
Országos

Aldi

03.16-03.21
Országos

Lidl

03.14-03.21
Országos

Tesco

03.14-03.21
Országos

Auchan

03.14-03.21
Országos

  Ajánlatunk