2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Nagy a tét: a klímaváltozás a söriparnak is feladja a leckét


Nem csak a strandszezon, hanem a sörszezon is döcögősen indult az esős idő miatt: pedig a teljes éves sörkereskedelem 40 százaléka esne erre az időszakra az előző éves adatok alapján. Tavaly a májustól augusztusig tartó időszakban a fogyasztók csaknem 60 milliárd forintot költöttek el sörre, viszont idén az eső betett a kereskedelemnek. 

A hűvös, csapadékos május miatt nem indult be a sörszezon. A 2017-es adatokhoz képest értékben 11, mennyiségben 4 százalékos növekedést mutatott fel a tavalyi sörszezon - közölte a Világgazdaság érdeklődésére a Nielsen. A söriparra nem igaz a mondás, hogy a májusi eső aranyat ér, hiszen hiába célozzák a gyártók technológiai és termékfejlesztései a prémium- és szuperprémium-termékek iránti dinamikus keresletnövekedést, mert ugyanúgy ki vannak téve a szezonális hatásoknak. 

Ez a termék valamennyire mindig is függeni fog az időjárástól 

- mondta Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója, aki szerint a gyártók abban bíznak, hogy a meleg nyári hónapok ellensúlyozzák majd a májusi rossz időt. A nagyüzemi szinten is egyre szélesebb választék miatt a sörfogyasztást nem korlátozódik a meleg, nyári szezonra. A gazgató szerint Magyarországon is egyre inkább négy évszakos a sörfogyasztás.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.