17 °C Budapest

Koronavírus: még a kártyás fizetés sem véd meg teljesen a fertőzéstől

2020. március 19. 21:00

Nincs biztonságban az ember még akkor sem, ha dobta a készpénzt, hiszen a PIN-kódot ugyanúgy be kell írni. Mutatjuk, hogy lehet elkerülni a fertőzésveszélyt!

Arról már a Pénzcentrum is írt, hogy a készpénz potenciális vírushordozó, nem véletlen fertőtlenítik gyakran a járvány alatt a forintbankókat. Ilyenkor kézenfekvőbb és biztonságosabb lehet a bankkártyás fizetés, de az sem nyújt száz százalékos védelmet a koronavírus ellen.

Hiszen hiába nem használunk készpénzt, ha folyton be kell pötyögni a PIN-kódot a kártyaterminálokba, akkor már megint ott vagyunk, ahol a part szakad - olyan felületet kell fogdosni, amit napjában többszáz másik ember is nyomkod. A PayPass-os kártyákat ugyan hozzá sem kell érinteni a terminálhoz, elég közel tenni azokat, de a csalók elleni védekezés miatt 5 ezer forint feletti költésnél mindenképpen be kell írni a kódot. Olykor akkor is kér kódot a terminál, ha 5 ezer alatt veszel valamit, egész pontosa 50 forintonként kell megerősíteni a PIN-kóddal, hogy még mindig a tulajdonosnál van a kártya, nem lopták azt el, és merítik le 4999 forintonként.

Jó megoldás lehet az Apple Pay például, ezzel ugyanis elég a telefonunkat feloldani, és már megy is a fizetés, nem kell gombot nyomni. De egy sokkal kőkorszakibb megoldás is létezik:

Használj valamilyen tollat, vagy ceruzát például, amivel meg tudod nyomni a gombokat (alkalmazható egyébként más nyomógomboknál is), utána meg simán lefertőtleníted kézfertőtlenítővel.
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem