2020. július 2. csütörtök Ottó

Itt a bizonyíték: rengeteg pénzt hagynak a boltokban a magyar nyugdíjasok

  • hvg.hu
  • 2018. szeptember 28. péntek 08:30

A nyugdíjasok többet beszélnek telefonon, minta fiatalok, ráadásul élelmiszerekre, alkoholmentes italokra, lakásfenntartásra, háztartási energiára, hírközlésre és egészségügyre is többet költöttek 2016-ban a nyugdíjas háztartások, mint a gyermekesek - írja a HVG.

Az idősek fejenként, havonta átlagosan 27 ezer forintot hagytak a boltokban, a gyermeket nevelők ennek nagyjából a felét, 15 ezret. A rezsi is többe került a nyugdíjasoknak 2 éve: 25 ezer forint volt az egy főre jutó átlagos kiadásuk, szemben a gyermekesek 12 ezer forintjával. Míg hírközlésre 7 ezer forintot tudtak költeni az idősek, a fiatalabbak 4 ezret - derül ki a KSH Magyarország 2017-es kiadványából.

Az egészségügyi kiadásokban csaknem ötszörös volt a különbség, szintén a nyugdíjas háztartások javára: havonta, fejenként, átlagosan 9 ezret költöttek, a családosok 2 ezret. Egyetlen tételben vezettek a gyermekes családok: közlekedésre fejenként 8 ezer jutott, míg az időseknek 6 ezer forint.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Fordult a kocka: nem kell már levadászni a jó munkaerőt, kedvükre válogathatnak a cégek
Zdravka Demeter Bubaloval, a MOL-csoport HR igazgatójával beszélgettünk.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk