2020. október 22. csütörtök Előd

324 forintos csúcstelefon a Media Marktban? Be ne dőlj, kifoszthatnak!


Csalók élnek vissza a Media Markt nevével - figyelmeztet közösségi oldalán a vállalat. A csalók az áruház nevében 324 forintért kínálnak okostelefont. Ha kaptál ilyen üzenetet, vagy találkoztál az esettel, semmiképp ne válaszolj rá!

Ismét csalók élnek vissza a Media Markt nevével. A csalók személyes adatokat kérnek a vállalat nevét használva, cserébe Samsung Galaxy S9 telefonokat kínálnak 324 forintért. A csalók célja a személyes adatok megszerzése, hogy azzal a későbbiekben vélhetően visszaéljenek. A cég figyelmeztetése alább olvasható:

Ha kaptál ilyen üzenetet, vagy találkoztál vele, semmiképp ne add meg az adataidat. A Media Markt felhívja a figyelmet, hogy akcióiról minden esetben hivatalos facebookján, vagy weboldalán értesít.

A Media Markt nevével már többször is visszaéltek a csalók, legutóbb épp februárban számoltunk be róla, hogy a csalók nyereményjátékhoz akartak személyes adatokat kicsalni. Akkor a csalók 200 darab iPhone-t ígértek a játékban részt vevőknek.

Honnan tudjuk, hogy át akarnak minket verni?

Amennyiben személyes adainkat kérik tőlünk - főleg, ha bankkártya adat is köztük van -, minden esetben ellenőrizzük, hogy kinek adjuk meg azokat. A legfontosabb, hogy ismerjük a hirdetést feladó vállalatot/szervezetet, és ha biztosak vagyunk benne, hogy valóban az adott vállalat weboldalával, közösségi profiljával van dolgunk, csak akkor adjuk meg az adatainkat. Ha nyereményjátékban veszünk részt, akkor olvassuk el a játékszabályokat, akciók esetén a tájékoztatást. Ha nem vagyunk meggyőzödve az adott weboldal hitelességéről - hiányzó információk miatt -, keressünk rá a neten, vagy szerezzünk róla biztos információt egyéb módon.

Személyes adatot, bankkártya adatot általában nem kérnek üzenetben és e-mailen, ezért ha előzmény nélkül kapunk ilyen levelet, mindig legyünk óvatosak.

Más a dolgunk, ha a csalók e-mailen, sms-en támadnak minket. Ebben az esetben érdemes figyelni a feladóra, de a fogalmazási stílus is árulkodó lehet. Egy helyesírási hibáktól hemzsegő levél például vélhetően csalás. Első körben mindenképp érdemes felhívni a szervezetet, vagy írni a hivatalos e-mail címre, így biztosan megtudhatjuk, hogy csalókkal van-e dolgunk. Személyes adatainkat csak abban az esetben adjuk ki, ha teljes mértékben meggyőződtünk arról, hogy az ezt kérő szervezet valóban az, és személyes adataink ismeretére valódi oka van. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó