2020. július 13. hétfő Jenő

324 forintos csúcstelefon a Media Marktban? Be ne dőlj, kifoszthatnak!


Csalók élnek vissza a Media Markt nevével - figyelmeztet közösségi oldalán a vállalat. A csalók az áruház nevében 324 forintért kínálnak okostelefont. Ha kaptál ilyen üzenetet, vagy találkoztál az esettel, semmiképp ne válaszolj rá!

Ismét csalók élnek vissza a Media Markt nevével. A csalók személyes adatokat kérnek a vállalat nevét használva, cserébe Samsung Galaxy S9 telefonokat kínálnak 324 forintért. A csalók célja a személyes adatok megszerzése, hogy azzal a későbbiekben vélhetően visszaéljenek. A cég figyelmeztetése alább olvasható:

Ha kaptál ilyen üzenetet, vagy találkoztál vele, semmiképp ne add meg az adataidat. A Media Markt felhívja a figyelmet, hogy akcióiról minden esetben hivatalos facebookján, vagy weboldalán értesít.

A Media Markt nevével már többször is visszaéltek a csalók, legutóbb épp februárban számoltunk be róla, hogy a csalók nyereményjátékhoz akartak személyes adatokat kicsalni. Akkor a csalók 200 darab iPhone-t ígértek a játékban részt vevőknek.

Honnan tudjuk, hogy át akarnak minket verni?

Amennyiben személyes adainkat kérik tőlünk - főleg, ha bankkártya adat is köztük van -, minden esetben ellenőrizzük, hogy kinek adjuk meg azokat. A legfontosabb, hogy ismerjük a hirdetést feladó vállalatot/szervezetet, és ha biztosak vagyunk benne, hogy valóban az adott vállalat weboldalával, közösségi profiljával van dolgunk, csak akkor adjuk meg az adatainkat. Ha nyereményjátékban veszünk részt, akkor olvassuk el a játékszabályokat, akciók esetén a tájékoztatást. Ha nem vagyunk meggyőzödve az adott weboldal hitelességéről - hiányzó információk miatt -, keressünk rá a neten, vagy szerezzünk róla biztos információt egyéb módon.

Személyes adatot, bankkártya adatot általában nem kérnek üzenetben és e-mailen, ezért ha előzmény nélkül kapunk ilyen levelet, mindig legyünk óvatosak.

Más a dolgunk, ha a csalók e-mailen, sms-en támadnak minket. Ebben az esetben érdemes figyelni a feladóra, de a fogalmazási stílus is árulkodó lehet. Egy helyesírási hibáktól hemzsegő levél például vélhetően csalás. Első körben mindenképp érdemes felhívni a szervezetet, vagy írni a hivatalos e-mail címre, így biztosan megtudhatjuk, hogy csalókkal van-e dolgunk. Személyes adatainkat csak abban az esetben adjuk ki, ha teljes mértékben meggyőződtünk arról, hogy az ezt kérő szervezet valóban az, és személyes adataink ismeretére valódi oka van. 

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS