19 °C Budapest
Portrait of beautiful female customer at the butchers shop holding a loyalty card smiling at camera, saleswoman standing at background shop store grocery shopping payment card paying buy

Vérszemet kaptak a vásárlók: így használhatják ki az egyre durvuló az árháborút a boltokban

2023. március 14. 13:28

Egyre több kiskereskedelmi üzletlánc száll be az „élelmiszerár-háborúba”, az elmúlt időszakban egymásra licitálva tartósan csökkentették egyes alapvető élelmiszerek árát. Először a vaj került célkeresztbe, majd a trappista sajt árát vágták meg több kiskereskedelmi hálózatnál is. A száraztészta is soron következik, illetve terítéken van a tejföl és a szeletelt sonka ára is - írja az Oeconomus.

Egyes kiskereskedelmi láncok saját akciókat, exkluzív vásárlási kedvezményeket is hirdetnek, melyek révén számos termékük árát csökkentik. Miért indult el egyes élelmiszerárak lefaragása? Milyen mértékű az árak csökkentése? Mi várható a következő időszakban? E kérdésekre adnak választ a gazdaságkutató infografikája.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?