4 °C Budapest
Heiszler Gabriella,  a SPAR Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. (Fotó: Kaiser Ákos)

Spar-vezér: olcsóbb egy családot tésztával jóllakatni, mint hússal vagy zöldséggel

2022. október 31. 15:05

Idegesek, és a kasszásokkal veszekednek a vásárlók az infláció miatt; azt pedig csak kevesen értik, hogy a hatósági árat máshol fizetik meg – árulta el egy friss interjúban Heiszler Gabriella. A Spar Magyarország vezérigazgatója kiemelte, hiába jelzik a kormánynak, hogy a szakmai érvek az árstop ellen szólnak, a kabinet válasza az, hogy nekik a választó a fontos, aki olcsón akarja venni a csirkemellet.

Még a nyár elején, a Pénzcentrumnak adott interjújában beszélt először Heiszler Gabriella arról, hogy az árdrágulás miatt beindult itthon az ún. lefelé vásárlás. A Spar vezére most a Forbesnak fejtegette, hogy mit is jelent mindez a gyakorlatban. Mint mondta, azt tapasztalja, sokan az olcsóbb szénhidrátok felé fordulnak.

Hiába drágább a tészta, még mindig olcsóbb egy családot tésztával jóllakatni, mint hússal vagy zöldséggel. A pékáruk forgalmában is látjuk a változást, a kenyér kelendőbb lett: olcsóbb egy kiló kenyér, mint egy kilónyi kifli vagy egyéb pékáru.

- emelte ki Heiszler Gabriella.

A már-már horrorisztikus sajtdrágulás kapcsán elmondta, szerinte azért drágul a trappista, mert a 2,8 százalékos tejen van árstop, a 1,5 százalékoson nincs, emiatt a forgalom a 2,8 százalékos tej felé terelődik, tehát több tejzsírt vonnak ki a gyártók a piacról, a folyótejbe adják el a tejzsírt a trappista helyett, ami a kínálaton át drágítja a sajtokat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Heiszler Gabriella kiemelte, hogy már a nyár elején elkezdték érezni, hogy csökken a forgalom volumene. Kiemelte, szerinte a január lesz kritikus, mert akkor tetőzik az infláció és megérkeznek a komoly rezsiszámlák. Az elszálló rezsire készülve Heiszler Gabriella azt is elárulta, hogy az eddigi 21 fok helyett télen csak 18 fok lesz az üzletekben.

Fotó: Kaiser Ákos

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 1. szerda
Ignác
5. hét
Február 1.
A civilek napja
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?