27 °C Budapest
Customer hoarding paper towels during the coronavirus crisis in Germany

Lavinát indít el a Lidl mennyiségi korlátozása? Vallottak a boltláncok: erre számíthatnak a vásárlók

2022. július 1. 10:31

A kiskereskedelem egy olyan szektor, ahol mindig is voltak és lesznek is problémák: beszállítói zavarok, nyersanyaghiány, meghibásodás, logisztikai gondok. Ez a soktermékes nagy léncoknál nem okoz látványos hiányt, de azoknál a cégeknek, akiknek csak egy-két beszállítója van (mint az Aldi vagy a Lidl) akár még mennyiségi korlátozás bevezetésére is szükség lehet.

Az elmúlt napokban mindenkiből élénk érdeklődést váltott ki, hogy a Lidl nem csak a hatósági áras termékekre, de a vécépapírra és egyes konzervekre is mennyiségi korlátozást vezetett be. A Telex annak járt utána, hogy ez általános helyzet-e és más láncok is kénytelenek hasonló korlátozások bevezetésére, vagy ez egy egyszeri malőr volt.

Első körben fontos különbséget tenni az árstoppos és a többi, piaci áron kapható termék között. Ugyanis előbbi esetében az üzletek már a kezdetek kezdetén is kénytelenek voltak egy mennyiségi korlát megszabására. Ezt pedig nem véletlenül kellett bevezetni, ugyanis a kisebb boltok rászálltak az üzletláncokra: a brutális infláció miatt az alapvető élelmiszereket gyártó cégektől a kisebb üzletek csak veszteséggel tudnák beszerezni az árstopos termékeket, így megpróbálják ezeket a láncokban vásárolni.

Ehhez már hozzászokhattunk az elmúlt hónapokban, az viszont már mindenkit meglepetésként ért, amikor a Lidl bejelenettte, hogy egyes termékeire is limitet vezet be. A szakértők szerint viszont egyáltalán nincs szó országos problémáról, annak ellenére is, hogy előfordulnak kisebb felfordulások.

Nyomatékosan szeretném hangsúlyozni, hogy bár folyamatosan figyeljük a piacot, nincsen szó semmilyen általános problémáról. Vannak felfordulások, már a járványidőszakban is előfordult olykor, hogy egyes cikkekből, bizonyos láncok elővigyázatosságból korlátozásokat vezettek be, aminek az a megfontolás volt az oka, hogy fennmaradjon a választék, jusson minden vásárlónak termék

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

– mondta el Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, amit a Telexhez, a többi áruházlánctól beérkezett válaszok is megerősítettek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 7. vasárnap
Ibolya
31. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 7. 16:08