29 °C Budapest
Empty shopping cart in the supermarket shopping mall

Így lesznek nyitva a boltok húsvét alatt: itt az Aldi, Auchan, CBA, Lidl, Metro, Penny, Spar, Tesco ünnepi nyitvatartása 2022-ben

2022. április 11. 10:31

Húsvétkor, a négynapos hosszú hétvégén a megszokottól eltérően tartanak majd nyitva az élelmiszerboltok. Mivel a boltok ünnepi nyitvatartását jogszabály szabályozza, a legtöbb üzlet zárva lesz pénteken, vasárnap és hétfőn. Mutatjuk, hogy alakul az Aldi, Auchan, Príma, Lidl, Metro, Penny, Spar, Interspar, Tesco ünnepi nyitvatatása, milyen boltok lehetnek nyitva húsvétkor. Egyes CBA, Coop és Reál boltok húsvéti nyitvatartása eltérhet, ezekről érdemes külön tájékozódni.

Magyarországon 2017 óta már nemcsak a húsvéthétfő, hanem a nagypéntek is munkaszüneti nap, így négynapos hosszú hétvégévé bővült a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe. Ráadásul nagycsütörtöktől kezdődik a tavaszi szünet is a tanulóknak, valamint rengetegen terveznek utazást is, így érdemes tudni, hogy melyik boltban mikor lehet bevásárolni, vagy az ünnepek alatt leugrani valamiért, ami lemaradt a listáról. A nagyobb magyarországi élelmiszerláncok már mind közzétették a húsvéti nyitvatartásukat, a Pénzcentrum pedig most összegyűjtötte, hogyan lesz nyitva az Aldi, Auchan, CBA, Lidl, Metro, Penny, Spar, Interspar, és a Tesco az ünnepek alatt.

A húsvéti ünnepek alatt az élelmiszerüzletek jellemzően zárva tartanak pénteken, vasárnap, és hétfőn, a négynapos ünnep alatt egyedül szombaton tartanak nyitva. Vannak azonban kivételek: egyes CBA, Coop, és Reál boltok, vagy kisebb üzletek nyitva lehetnek az ünnepnapokon is - a nyitvatartásról a konkrét boltra keresve érdemes tájékozódni az interneten, illetve az üzletben kihelyzett tájékoztatókat figyelni.

Az ünnepi hétvége valamennyi napján nyitva lesznek a benzinkutas Sparok az OMV- és Lukoil-kutakon, hasonlóképp a Mol-töltőállomásokon található Fresch Cornerek, illetve a Shell-Tesco Minishopok. Várhatóan a non-stop üzletek egy része sem pihen a négynapos hétvégén, így a Manna- és a Roni-hálózat egységei is felkereshetők.

Az Aldi boltok húsvéti nyitvatartása:

 • 2022. április 15-én, (nagy)pénteken zárva van az Aldi,
 • 2022. április 16-án, (nagy)szombaton a megszokott nyitvatartás szerint nyitva vannak,
 • 2022. április 17-én, (húsvét)vasárnap és április 18-án, (húsvét)hétfőn zárva tartanak.

Az Auchan üzletek húsvéti nyitvatartása:

 • Az Auchan áruházak 2022. április 15-én (nagy)pénteken, április 17-én (húsvét)vasárnap és április 18-án, (húsvét)hétfőn zárva tartanak.
 • 2022. április 16-án, (nagy)szombaton a megszokott rend szerint nyitva lesznek.

A CBA és Príma üzletek nyitvatartás húsvét alatt:

A CBA, illetve Príma hálózat boltjai üzletenként eltérő nyitvatartással várják vevőiket az ünnepi időszakban. A pontos nyitvatartásról érdemes a konkrét boltra keresni az interneten, illetve figyelni az üzletekben kihelyezett tájékoztatókat.

A Lidl üzletek ünnepi nyitvatartása:

 • 2022. április 15-én (nagy)pénteken, április 17-én (húsvét)vasárnap és április 18-án, (húsvét)hétfőn a Lidl boltok zárva tartanak.
 • 2022. április 16-án, (nagy)szombaton az üzletek változatlan nyitvatartással működnek.

A METRO nyitvatartása húsvét alatt:

A Metro üzletek szintén zárva lesznek nagypénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn. Szombaton nyitva tartanak a szokásos rend szerint.

A PENNY üzleteinek húsvéti nyitvatartása:

 • 2022. április 15-én, pénteken (nagypéntek) valamennyi bolt zárva tart
 • 2022. április 16-án, szombaton az üzletek szokásos nyitvatartási rend szerint működnek
 • 2022. április 17-én, vasárnap (húsvét) a boltok zárva tartanak
 • 2022. április 18-án, hétfőn (húsvét) a boltok zárva tartanak
 • 2022. április 19-től az üzletek a szokásos nyitvatartási rend szerint tartanak nyitva.

A SPAR szupermarketek, és INTERSPAR hipermarketek nyitvatartása húsvétkor:

A Spar és Interspar boltok 2022. április 15-én (nagy)pénteken, április 17-én (húsvét)vasárnap és április 18-án, (húsvét)hétfőn zárva tartanak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

2022. április 16-án, (nagy)szombaton a megszokott rend szerint nyitva lesznek.

A SPAR partner és a SPAR market üzletek nyitvatartása eltérő lehet. A pontos nyitvatartási információk a konkrét boltra keresve találhatók meg az üzletlánc honlapján, illetve érdemes figyelni a kihelyezett tájékoztatókat.

A zárvatartás alól kivételt képeznek az OMV SPAR express és a DESPAR üzletek.

A Tesco Extra, Tesco hipermarketek, szupermarketek húsvéti nyitvatartása:

 • A Tesco üzletek, akárcsak a legtöbb bolt, április 15-én nagypénteken, április 17-én húsvétvasárnap és április 18-án, húsvéthétfőn zárva lesznek.
 • Nagyszombaton a megszokott rend szerint nyitva tartanak.

A benzinkutas Shell-Tesco Minishopok feltehetően nyitva lesznek az ünnepek alatt is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 5. 09:00