Van étel, amelyben a méreganyag ezerkétszázszor halálosabb a ciánnál, egyetlen tűhegyni adag is elég belőle.
![egg pasta preparation phase at home: drying](https://cdn.penzcentrum.hu/images/articles/lead/2022/02/1644301519-sdOohv0h2_lg.jpg)
Ezt ették a régi magyarok spórolós napjaikon: mutatjuk, hogy a bolti vagy a házi olcsóbb belőle
Lehet sós és édes, ehetjük desszertként, köretként vagy akár főételként is, kerülhet levesbe, kifőzve. Egy biztos, nincs jobb, mint a nagymamáé! Ez a gyúrt tészta, ami az egyik legáltalánosabban fogyasztott élelmiszerünk, mégis alig esik szó róla! Holott, az elmúlt években nem csak a kovászolás, hanem a tésztagyúrás is reneszánszát éli. A nagy tésztagyárak mellett egyre többen vágnak bele otthon is a tészta, avagy ahogy sok vidéken hívják, a „mácsik” készítésébe. Miért is éri meg ezzel foglalkozni? Annak is utánajártunk, hogy a házi, kézműves vagy a bolti a legolcsóbb - írja a HelloVidék.
Pár évtizeddel ezelőtt még szinte minden háziasszony maga gyúrta a kifőzni való tésztát és a húslevesbe való cérnametéltet. Aztán leszoktunk az otthoni gyúrásról, spórolósabb lett időben és pénzben is a bolti tészta. Az agrarium7.hu-n megjelent adatok szerint itthon 300–350 tésztagyártó cég működik. Ebben a legkisebb és a legnagyobb cégek is benne foglaltatnak. Azon vállalatok száma azonban, akik már képesek országos hálózatba beszállítani, hét-nyolcra tehető, a többi inkább regionálisan ismert mikrovállalkozás, amely a helyi piacot látja el.
Sehol máshol nincs olyan nagy hagyománya a tojásos tésztának, mint idehaza
Az élelmiszeriparon belül az egyik utolsó ágazatról beszélünk, ahol a magyar tulajdoni arány többségben maradt, hiszen 90 százalékot meghaladja a magyar tulajdonlás
- közölte Káhn Norbert, a Gyermelyi Zrt. kereskedelmi igazgatója, aki szerint Magyarországon a tojásos tészta nimbusza a legnagyobb. Ezért is jellemző, hogy a magyar tésztaipar a kibocsátott termékek legnagyobb részét tojásos formában gyártja és értékesíti. A Gyermelyi Zrt. kereskedelmi igazgatója szerint azonban korrekt felmérés nincs, de nagyjából 65 ezer tonna tésztát vesz fel a hazai piac, ami az elmúlt időszakban inkább stagnált, esetleg enyhén növekedett.
Ha érdekel a többi tészta-rejtély, akkor olvasd el a cikket teljes terjedelmében a HelloVidék oldalán!
Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.
Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.
Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.
A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.
-
Az élhetőbb városokban az ingatlanok is felértékelődnek (x)
Minél több szolgáltatás és zöld van a közelben, annál jobban.
- Dráma Kőszegen: mérgező növénybe lépett egy kéktúrázó
- Életveszély fenyeget a magyar utakon, és nincs ellene biztosítás
- Nagy változás jön a mobiltelefonos fizetésnél
- Villogás vezetés közben? Lehúzott ablak? Máris repül a büntetés a sofőrnek!
- Szabotázsakciók Franciaországban az olimpiai megnyitó napján - a nap hírei
- Hét szerrel bővült a tiltott dizájnerdrogok listája
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
Future of Finance 2024
Sustainable World 2024
![](https://cdn.penzcentrum.hu/images/articles/lead/2024/07/1722007321-6WcvnE3RF_sm.jpg)
![](https://cdn.penzcentrum.hu/images/articles/lead/2024/07/1722003032-fYemjX2BC_sm.jpg)
![](https://www.hellovidek.hu/images/site/articles/lead/2024/07/1721916051-kHrQJn3Mh_md.jpg)