23 °C Budapest
Cinema blank screen and people in red chairs in the cinema hall. Blurred People silhouettes watching movie performance.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

2024. június 6. 14:14

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével, az egyik első olyan magyar rövidfilmmel, amelynek költségvetését közösségi finanszírozásból sikerült megvalósítani, teljesen független keretek között.

A fim egyetlen éjszaka történetét meséli el, amikor egy középkorú színész (Rajkai Zoltán) útnak indul a saját filmbemutatójára. A bemutatót és a filmszerepet karrierje régóta vágyott beteljesülésének reméli, azonban az ünneplést beárnyékolja az édesapja halála, akit pár nappal az esemény előtt veszít el. A színészt egy fiatal sofőr (Tóth Károly) szállítja el a bemutatóra, akivel az út közben beszédbe elegyedik az apjával való kapcsolatáról. Rajkai Zoltán és Tóth Károly mellett Spilák Klára és Varga Gábor játszák a fontosabb szerepeket.

A Magyar Mozgókép Fesztiválon június 13-án 16:00-kor lesz látható a film a veszprémi Expresszó helyszínén, a fesztivál első kisjátékfilmes blokkjában. A vetítést követően közönségtalálkozóra is sor fog kerülni. Králl Kevinnek és a film producerének, Vasas Petrának korábban is szerepelt filmje a fesztivál programjában. 2022-ben „Tükörkép” című animációjuk szintén lehetőséget kapott a bemutatkozásra.

A Melange forgatókönyvét majdnem négy évvel ezelőtt kezdtek el dolgozni, valamint a film előkészítése is másfél évet vett igénybe. A Melange teljesen függetlenül tudott megvalósulni, leginkább a Brancs közösségi piactér közösségi finanszírozásának köszönhetően, ahol számos, a film iránt érdeklődő látogató adott bizalmat az ígéretes projektnek. Az alkotás végül többek között a szlovák koprodukciós támogatással tudott megvalósulni.

A technikai stáb nagy részét a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói tették ki. A film operatőre Tóth Zoltán, zeneszerzője Hegedűs Dániel, vágója Mucsi Richárd. Az alkotás gyártója a Filmnexus, produkciós partnerei az Editinn Stúdió, a Filmer Média, támogatói a Viwa Vitaminwater, a Nespresso, a Scitec Nutrition, a Spark, a Roombach Hotel, a Tabán Mozi és a Color Nyomda, továbbá szlovák ko-produkciós partnere a YEAH.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Melange a magyarországi premiert követően további hazai és nemzetközi filmfesztiválokon lesz látható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem