19 °C Budapest

Ötös erősségű akcióhurrikán tombol a magyar boltokban: futás a Lidl-be, Tescóba

2019. szeptember 5. 14:00

Az akciókban az a legjobb, hogy vannak: méghozzá nem is kevesen! A héten a Pénzcentrum is megírta, hogy most érdemes idényzöldségeket venni, mivel a padlón van az áruk. És hogy még gyönyörűbb legyen a helyzet: a boltok rá is tesznek egy lapáttal, és őrült leárazások kereteiben úgy szórják a zöldséget, gyümölcsöt, mint bolond pék a lisztet. Elnézve az akciós újságokat, nem túlzás kijelenteni: álom az élet! Legalábbis azoknak tuti, akik szeretik a zöldséget, gyümölcsöt.

Komoly mélyponton van egyes zöldségek ára, hiszen már a hazai termést is elkezdték betakarítani: pár hete még 600-800 forintos kilogrammonkénti ár alatt nem lehetett paradicsomhoz jutni, most azonban már 250-300 forintért is hozzá lehet jutni egy kilogramm lédús csemegéhez. Nem csak a paradicsom, hanem a paprika ára is lecsökkent, így eljött az ideális idő a zöldségek bespájzolásához és a lecsó befőzéséhez, mivel ennél már biztosan nem lesz olcsóbb idén a paprika és a paradicsom.

Bár az árzuhanás még nem jelent meg a KSH adatai között, de már júliusban is tapasztalható volt a csökkenés: a statisztikai hivatal ugyan csak a paradicsom árát vizsgálja az említettek közül, de annál is látható a komoly csökkenés. A márciusi tetőponton ugyanis 855 forintot kértek egyetlen kilogramm paradicsomért, addig a legutóbbi, júliusi adatok szerint már csak 499-be kerül a magyarok egyik kedvenc csemegéje - tehát több mint 41 százalékkal lett olcsóbb alig pár hónap alatt.

Hasonló áresés volt az uborkánál is: a tengerimalacok kedvencéből a márciusi tetőzéskor 781 forint volt egy kiló, de ez júliusra 41,5 százalékot esett, 457 forintos kilónkénti árra. Ahogyan a csárton is látszik, a paradicsom és az uborka ára zuhant nagyot, a többi vizsgált zöldség és gyümölcs árában nem tapasztalható ennyire radikális változás - bár a narancs ára is jól kilőtt február óta.

Látható tehát, hogy most érdemes kihasználni a negatív görbét, és bespájzolni a szezonzöldségekből, na meg a gyümölcsökből. Ha pedig az alapból alacsony árak nem lennének elegek, akkor a boltok még akciókkal is megfejelik ezeket! A Pénzcentrum most végigböngészte az akciós kiadványokat a legnagyobb zöldség- és gyümölcsleárazásokért, hogy neked már csak el kelljen menned a boltba megvenni a őket. Álom az élet, nemde?

Gyönyörű az akcióhelyzet!

"Kár lett volna disszidálni!" - gondolja mindenki, aki meglátja az Aldi-újságban, hogy 33 százalékkal csökkentették a krumpli árát, így most csak 399 forintért kapható egy két kilós csomag. Van még fürtös koktélparadicsom is, amiből 349 forint egy 450 grammos doboz. Keményen leakciózták a gombát is, többféle is van belőle - egyik sem viszket -, és mindegyikből 379 forintba kerül egy 400, vagy 500 grammos doboz - vélhetően fajtától függ, hogy mekkora a kiszerelés. Könnyen egymásra lehet pakolni a lapos barackokat, ennyiért pedig már meg is éri többet venni: 449-be kerül egy kilónyi az Aldiban. Van még mindig TV-paprika is, aminek harmadával csökkent az ára, most csak 499 egy kiló. A hagymának mégdurvábban levitték az árát: 349 forint helyett most csak 199-be kerül egy kiló.

Még több Aldi-akciót itt találsz!

Alma-alma Pirosalma, a Lidl-ben akciózva: most 598 forint helyett csak 458-ba kerül a két kilós pakk.Le van árazva a banán is: most csak 299 forintért kapható egy kiló, ugyanennyi fehér szőlő 399 forintért kapható. Van még koktélparadicsom is, amiből 250 grammot adnak 299 forintért. A kápia paprika kilójáért pedig 499-et kérnek. Ha pedig karalábé kell, akkor is a Lidl-be menj: most darabját 139 forintért adják akciósan.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Lidl akciós kiadványáért katt!

Az akcióhurrikán a Tescóban is tombol: a vöröshagyma - keserű magába! - 199 forintba kerül, ennyiért egy kilót adnak. A fürtös paradicsomból ugyanennyi 299 forintba kerül. Keményen leárazták a fehér szőlőt is: most 42 százalékkal olcsóbban, 399 forintért adnak egy kilót. A golden almából egy kiló 249, nektarinból pedig 349 forintba kerül a Tescóban. A kaliforniai paprika kilójáért 699 forintot kérnek. És a koviubi egyik legfontosabb hozzávalója, az ubi is le van árazva: most csak 359 forint belőle egy kiló. Kolompért is megéri most venni: csak 189 forint egy kiló, a makói hosszú petrezselyemgyökérből pedig ugyanez a mennyiség 1199 forintért kapható.

A legújabb Tesco-akciókat itt találod!

Ha szükséged lenne pár jó fejre, érdemes az Auchanba menni, hiszen ott most csak 148 forintba kerül a fejes saláta - káposztából 188-ba kerül egy megtermett darab. Az édeske paprika mix (nem becézzük, tényleg ez a neve!) 299 forintért kapható, három darab van benne. A lecsó szerelmesei is örülhetnek, hiszen az ahhoz való paprikából egy kiló csak 348 forintba kerül, a kaliforniait pedig 598-ért mérik. Van még őszibarack is, amiből szintén 348 forint egy kiló. Az pedig egyenesen maga a paradicsom, hogy a paradicsom árát is levitték: most csak 278 forint egy kiló belőle. Az akciókoktélból nem maradhat ki a koktélparadicsom sem: rengeteg féle-fajta akciós az Auchanban, 348 és 648 forint között mérik csomagját, mindenki megtalálhatja a kedvére valót!

Mégtöbb Auchan leárazásért KATTINTS!

Remek hírt kaptak az étkezési paprika mániások: a Sparban most csak 49 forint a csípős darabja, a lecsópaprikából pedig 750 gramm 329-be kerül. Van petrezselyemgyökér is, 999 fointért kapható egy kiló. 125 grammnyi áfonyáért 399 forintot kérnek a Sparban, egy ananász meg 329-be kerül. 199 forintért pedig különféle salátamixeket kaphatsz, a fügének pedig egy híján száz forint darabja.

A Spar akciós kiadványát itt találod!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem