11 °C Budapest

Ezeket az autókat lopják a legjobban Magyarországon - heti hírösszefoglaló

2015. március 22. 17:31

A héten kiderült melyik márka a magyar autótolvajok kedvence, és az is hány éves is a legidősebb nyugdíjas ma Magyarországon. A devizahitelesek megtudhatták, mire figyeljenek a banki levelekben, de azt is leteszteltük, hol lehet a legfinomabb májkrémet kapni. Akik pedig külföldre mennek dolgozni, azoknak van 10 tippünk mire figyeljenek. Ezek voltak a 12. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre.


Ezeket az autókat lopják a legjobban Magyarországon: itt a lista
Még mindig a Suzuki Swift a magyar autótolvajok kedvence: 2014-ben 100-ból 6 ellopott kocsi Swift volt. Budapesten a XI. kerület magasan vezeti a lopási statisztikákat

Megjöttek a levelek: ennyire örülnek a devizahitelesek
Két hete folyamatosan érkeznek a banki devizahiteles elszámolási értesítők az ügyfeleknek. Meglepően sokan elégedettek a nekik visszajáró összeggel és a még élő szerződéses ügyfelek is örülnek a törlesztőrészletek csökkenésének. De miért pont ennyit kapnak vissza az adósok?

Magyar nyugdíjrekorderek: ki a legidősebb, ki a legfiatalabb?

Magyarországon a legfiatalabb nyugdíjas 51 éves, míg a legidősebb 110 - tudta meg a Pénzcentrum az ONYF-től. Jó hír viszont, hogy a 100 évesnél idősebbek idén már néhány százalékkal többen vannak, viszont így is csak az összlétszám néhány százalékát teszik ki.

Devizahitelesek! Ezekre nagyon figyeljetek a bank levelében
Már két hete folyamatosan kézbesítik a devizahiteles elszámolási értesítőket az ügyfeleknek, sokan azonban nem is sejtik, hol vannak a legfontosabb részletek a levélben. A Pénzcentrum mutatja hanyadik oldalon vannak a legfontosabb infok.

Lépett a Meki: ez a válaszuk a vasárnapi boltzárra

Mindenki nyugodjon meg, a Jászai Mari téren található Mc'Donalds biztosan nyitva lesz vasárnap is.

Erre a 10 dologra figyelj, ha külföldre indulsz dolgozni

A jelenlegi helyzetünkhöz képest jobb megélhetést, könnyebb életet remélünk a külföldi munkától. Vagy egyáltalán azt, hogy rendesen megfizessenek az elvégzett munkáért. Lehet, hogy valóban könnyebb lesz, azonban arról semmiképp se feledkezzünk meg, hogy számos intéznivaló vár ránk, mielőtt elindulnánk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tesco, Lidl, Auchan: hol kapni a legjobb májkrémet?
A nagy túró rudi teszt után most a májkrémeket hasonlítottuk össze. Kóstolóink ezúttal nem voltak annyira lelkesek, és a pontokkal sem bántak igazán bőkezűen. A nyertes a maximális 440-ből csak 303 pontot kapott, többen pedig azt gondolták, macskatáp van a tányéron.

Ez lehet az Aldi nagy dobása: szivárognak a hírek

A neten terjeszkedik az Aldi: a legfrissebb hírek szerint a német diszkontlánc több országban is indíthat webshopot.

A világ 10 legolcsóbb városa 2015-ben
A világ legdrágább városait összesítő toplista mellett elkészült a legolcsóbb városok top 10-es összesítése is. A településeket 2015-ben is 160 termék és szolgáltatás ára alapján rangsorolták. Ahogy a legdrágább városok, úgy a legolcsóbbak közé sem került be magyar település. Szerencsére?!

Nagy változás jön a családi pótléknál, heteken belül

Április elsejétől változik a családi pótlék igénylések menete. Eddig csak a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságain és a kormányablakoknál lehetett igényelni, ezután már a járási hivataloknál is. Jövőre keményít a kormány: óvodába járáshoz kötik majd a pótlék kifizetését.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem