22 °C Budapest

Naponta 15 ezer csomag tűnik el!

2009. július 29. 14:02

A tavaly január és október között összesen mintegy 4,6 millió csomag tűnt el az EU repterein, ami naponta 15 ezer elveszett bőröndöt jelent. A legszerencsétlenebbül a spanyol Iberia utasai jártak a tavaly téli szezonban.

Képzeld el, hogy leszállsz a repülőről, állsz a csomagokat szállító futószalag mellett, és csak vársz és vársz, teljesen feleslegesen és elcsigázottan, a bőröndöd ugyanis valahol elkavarodott. A szerencsésebbekkel nyaralásról hazajövet történik meg mindez, a pechesebbeknek akár az egész utat beárnyékolhatja az eset.

Antonio Tajani, az EU közlekedési biztosa tegnap kommentálta Brüsszelben az EU-statisztikát: 64 csomagból egy csak jelentős késéssel találja meg gazdáját, 3000-ből egy viszont soha nem kerül elő. Minden hetedik csomag csak két napos, vagy annál is hosszabb késéssel érkezik meg.

Bár az eltűnt csomagok száma még mindig jelentősnek mondható, 2007-hez képest mégis 20 százalékkal javult a statisztika. Tajani szerint a légitársaságoknak az lenne a feladatuk, hogy tovább javítsanak a helyzeten, többek között azon is, hogy az elveszett csomagok tulajdonosainak ne kellejen könyörögni a kártérítésekért. 

Ha kiváncsi vagy, milyen jogok illetnek meg légiutasként, olvasd el korábbi cikkünket: Ezzel érdemes tisztában lenni: mit tehetnek meg veled a légitársaságok

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05