12 °C Budapest

Naponta 15 ezer csomag tűnik el!

2009. július 29. 14:02

A tavaly január és október között összesen mintegy 4,6 millió csomag tűnt el az EU repterein, ami naponta 15 ezer elveszett bőröndöt jelent. A legszerencsétlenebbül a spanyol Iberia utasai jártak a tavaly téli szezonban.

Képzeld el, hogy leszállsz a repülőről, állsz a csomagokat szállító futószalag mellett, és csak vársz és vársz, teljesen feleslegesen és elcsigázottan, a bőröndöd ugyanis valahol elkavarodott. A szerencsésebbekkel nyaralásról hazajövet történik meg mindez, a pechesebbeknek akár az egész utat beárnyékolhatja az eset.

Antonio Tajani, az EU közlekedési biztosa tegnap kommentálta Brüsszelben az EU-statisztikát: 64 csomagból egy csak jelentős késéssel találja meg gazdáját, 3000-ből egy viszont soha nem kerül elő. Minden hetedik csomag csak két napos, vagy annál is hosszabb késéssel érkezik meg.

Bár az eltűnt csomagok száma még mindig jelentősnek mondható, 2007-hez képest mégis 20 százalékkal javult a statisztika. Tajani szerint a légitársaságoknak az lenne a feladatuk, hogy tovább javítsanak a helyzeten, többek között azon is, hogy az elveszett csomagok tulajdonosainak ne kellejen könyörögni a kártérítésekért. 

Ha kiváncsi vagy, milyen jogok illetnek meg légiutasként, olvasd el korábbi cikkünket: Ezzel érdemes tisztában lenni: mit tehetnek meg veled a légitársaságok

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem