Illegális szeszüzem: 9 milliós adóhiány

Pénzcentrum
2008. május 5. 09:08

A Vám- és Pénzügyőrség Észak-Magyarországi Regionális Nyomozó Hivatal munkatársai tegnap Hejőkeresztúron, az egyik családi házban ellenőriztek egy a ház udvarán parkoló teherautót, amelyben több mint 4000 liter adózatlan tiszta szeszt és több mint 200 liter különféle ízesítéssel ellátott szeszes folyadékot, aromákat és ételszínezéket találtak.

A házhoz garázsból további, szeszesital előállításához használt eszközök - vízlágyító készülék, fokolók, szivattyúk, papírszűrő berendezés - kerültek elő. A családi ház szinte egy illegális kisüzemként működött.

Az ingatlan területén talált - több mint 17 millió forint értékű - jövedéki termékeket és azok előállítására használt eszközöket a vámnyomozók a helyszínen lefoglalták. Az eljárás során a Vám- és Pénzügyőrség 3 fő ellen jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, őket gyanúsítottként hallgatták ki. A meg nem fizetett jövedéki adó több mint 9 millió forint.

A Vám- és Pénzügyőrség vizsgálja, hogy mióta és mekkora mennyiségben állítottak elő szeszes italokat. A nyomozás kitér az illegálisan előállított szeszes italok értékesítésének módjára is.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?