Nincs több trükk - Jön az új THM

Pénzcentrum
2007. november 8. 08:15

A befektetési, a betéti és a hiteltermékek pontosabb összehasonlíthatóságát és a fogyasztók döntéseinek nagyobb megalapozottságát szolgálja a kormány által szerdán elfogadott rendelet, amely egyebek között új, egységes számítást írt elő a teljes hiteldíjmutatóra (thm) és a hozamokra - ismertette Schiffer Péter, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének főigazgató-helyettese a kormányülést követő tájékoztatón.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A jövő februártól hatályos rendelet értelmében a thm számításakor minden olyan költséget figyelembe kell venni, amelyet az ügyfélnek meg kell fizetnie a futamidő alatt. A thm nem vonatkozhat csak a rövid akciós időtartamra. A rendelet megszünteti annak a lehetőségét is, hogy a bankok lényeges információkat a reklámokban csak az apró betűs részben ismertessenek. - írja a Népszabadság.

A főigazgató-helyettes a jelentősebb módosítások között említette, hogy a thm közlésekor a jövőben nem lehet sávos mértéket megadni, konkrét időszakra vonatkozó konkrét százalékot kell közölniük a pénzintézeteknek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?