3 °C Budapest

Nincs több trükk - Jön az új THM

Pénzcentrum
2007. november 8. 08:15

A befektetési, a betéti és a hiteltermékek pontosabb összehasonlíthatóságát és a fogyasztók döntéseinek nagyobb megalapozottságát szolgálja a kormány által szerdán elfogadott rendelet, amely egyebek között új, egységes számítást írt elő a teljes hiteldíjmutatóra (thm) és a hozamokra - ismertette Schiffer Péter, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének főigazgató-helyettese a kormányülést követő tájékoztatón.

A jövő februártól hatályos rendelet értelmében a thm számításakor minden olyan költséget figyelembe kell venni, amelyet az ügyfélnek meg kell fizetnie a futamidő alatt. A thm nem vonatkozhat csak a rövid akciós időtartamra. A rendelet megszünteti annak a lehetőségét is, hogy a bankok lényeges információkat a reklámokban csak az apró betűs részben ismertessenek. - írja a Népszabadság.

A főigazgató-helyettes a jelentősebb módosítások között említette, hogy a thm közlésekor a jövőben nem lehet sávos mértéket megadni, konkrét időszakra vonatkozó konkrét százalékot kell közölniük a pénzintézeteknek.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?