3 °C Budapest

A titkos telefonszámot is megtalálják!

Pénzcentrum
2007. október 1. 09:30

Egyre gyakrabban hallani arról, hogy titkosított telefonszámot hív valamilyen terméket, vagy szolgáltatást értékesítő ügynök - olvasható a Magyar Nemzetben.

A szakemberek véleménye szerint egyértelműen jogsértők a kifogásolt esetek. Juhász Károly, a hírközlési fogyasztói jogok képviselője szerint ez a gyakorlat adatvédelmi jogot sért, az azonban nem világos, hogy az ügynökök hogyan jutnak hozzá a titkosított számokhoz.

A szolgáltatók kizárólag olyan számokat adhatnak ki, melyek nem minősülnek titkosítottnak, azonban sok esetben előfordul, hogy véletlenszerűen tárcsáznak az ügynökök, esetleg számítógép generálja a telefonszámokat.

Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szerint a titkosított számok kereskedelmi céllal való tárcsázása minden esetben sérti az adatvédelmi jogokat, akkor is, ha a hívó fél nincs tudatában annak, hogy a hívott szám titkosított.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57