17 °C Budapest

Beige Book: csak semmi pánik

Pénzcentrum
2007. szeptember 6. 09:07

A Fed legutóbbi hangulatjelentése (Beige Book) szerint az amerikai gazdaság legtöbb részén az utóbbi hónapokban folytatódott az expanzió. A jelentés fő üzenete, hogy az ingatlanpiacon kialakult zavarok egyelőre nem érzékeltetik hatásukat érdemben a gazdaság más területein. Az utóbbi időszakban tapasztalt pénzügyi zavarok ugyanakkor a hitelezési feltételek szigorodásához vezettek a legtöbb banknál, pénzügyi intézménynél. Ezzel párhuzamosan a fogyasztási hitelek és a vállalati hitelek minősége jellemzően továbbra is kielégítő. A piacok a bejelentést pozitívan fogadták a tegnapi rossz makroadatok (munkaerőpiac, házeladások) után.

A jelentés egyéb részei szerint a kiskereskedelmi forgalom továbbra is kedvező ütemben bővül, ugyanakkor az autóeladásoknál és a bútorkereskedelemben mutatkoznak kedvezőtlen jelek. A feldolgozóipar jól teljesít, jellemzően az építőiparhoz, illetve az autógyártáshoz kapcsolódó területeken vannak kisebb problémák a kereslettel.

Míg a lakóingatlanoknál mind az értékesítés és az építések volumenében, mind az áralakulásban negatív folyamatok figyelhetők meg, addig a kereskedelmi célú ingatlanoknál viszonylag stabil az üzletmenet.

A munkaerőpiacon mérsékelt a növekedés, ezzel párhuzamosan a béreknél sincs különösebben magas dinamika. Inflációs nyomást a Fed nem érzékel a gazdaságban.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Összességében tehát a Beige Book éppen azt nyújtotta, ami a piacok némi megnyugtatásához kellett. Elemzői várakozások szerint a Fed Nyíltpiaci Bizottsága rövid távon kamatot csökkenthet, ugyanakkor ennek mértéke nem lesz erőteljes különösebb pénzügyi zavar hiányában.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?