Beige Book: csak semmi pánik

Pénzcentrum
2007. szeptember 6. 09:07

A Fed legutóbbi hangulatjelentése (Beige Book) szerint az amerikai gazdaság legtöbb részén az utóbbi hónapokban folytatódott az expanzió. A jelentés fő üzenete, hogy az ingatlanpiacon kialakult zavarok egyelőre nem érzékeltetik hatásukat érdemben a gazdaság más területein. Az utóbbi időszakban tapasztalt pénzügyi zavarok ugyanakkor a hitelezési feltételek szigorodásához vezettek a legtöbb banknál, pénzügyi intézménynél. Ezzel párhuzamosan a fogyasztási hitelek és a vállalati hitelek minősége jellemzően továbbra is kielégítő. A piacok a bejelentést pozitívan fogadták a tegnapi rossz makroadatok (munkaerőpiac, házeladások) után.

A jelentés egyéb részei szerint a kiskereskedelmi forgalom továbbra is kedvező ütemben bővül, ugyanakkor az autóeladásoknál és a bútorkereskedelemben mutatkoznak kedvezőtlen jelek. A feldolgozóipar jól teljesít, jellemzően az építőiparhoz, illetve az autógyártáshoz kapcsolódó területeken vannak kisebb problémák a kereslettel.

Míg a lakóingatlanoknál mind az értékesítés és az építések volumenében, mind az áralakulásban negatív folyamatok figyelhetők meg, addig a kereskedelmi célú ingatlanoknál viszonylag stabil az üzletmenet.

A munkaerőpiacon mérsékelt a növekedés, ezzel párhuzamosan a béreknél sincs különösebben magas dinamika. Inflációs nyomást a Fed nem érzékel a gazdaságban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Összességében tehát a Beige Book éppen azt nyújtotta, ami a piacok némi megnyugtatásához kellett. Elemzői várakozások szerint a Fed Nyíltpiaci Bizottsága rövid távon kamatot csökkenthet, ugyanakkor ennek mértéke nem lesz erőteljes különösebb pénzügyi zavar hiányában.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25