26 °C Budapest

Beige Book: csak semmi pánik

Pénzcentrum
2007. szeptember 6. 09:07

A Fed legutóbbi hangulatjelentése (Beige Book) szerint az amerikai gazdaság legtöbb részén az utóbbi hónapokban folytatódott az expanzió. A jelentés fő üzenete, hogy az ingatlanpiacon kialakult zavarok egyelőre nem érzékeltetik hatásukat érdemben a gazdaság más területein. Az utóbbi időszakban tapasztalt pénzügyi zavarok ugyanakkor a hitelezési feltételek szigorodásához vezettek a legtöbb banknál, pénzügyi intézménynél. Ezzel párhuzamosan a fogyasztási hitelek és a vállalati hitelek minősége jellemzően továbbra is kielégítő. A piacok a bejelentést pozitívan fogadták a tegnapi rossz makroadatok (munkaerőpiac, házeladások) után.

A jelentés egyéb részei szerint a kiskereskedelmi forgalom továbbra is kedvező ütemben bővül, ugyanakkor az autóeladásoknál és a bútorkereskedelemben mutatkoznak kedvezőtlen jelek. A feldolgozóipar jól teljesít, jellemzően az építőiparhoz, illetve az autógyártáshoz kapcsolódó területeken vannak kisebb problémák a kereslettel.

Míg a lakóingatlanoknál mind az értékesítés és az építések volumenében, mind az áralakulásban negatív folyamatok figyelhetők meg, addig a kereskedelmi célú ingatlanoknál viszonylag stabil az üzletmenet.

A munkaerőpiacon mérsékelt a növekedés, ezzel párhuzamosan a béreknél sincs különösebben magas dinamika. Inflációs nyomást a Fed nem érzékel a gazdaságban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Összességében tehát a Beige Book éppen azt nyújtotta, ami a piacok némi megnyugtatásához kellett. Elemzői várakozások szerint a Fed Nyíltpiaci Bizottsága rövid távon kamatot csökkenthet, ugyanakkor ennek mértéke nem lesz erőteljes különösebb pénzügyi zavar hiányában.

Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 26. kedd
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM