12 °C Budapest

Nyit az első mini Tesco!

Pénzcentrum
2007. augusztus 23. 13:19

A korábban Domus áruházként működő épületben a teljes körű felújítást és átalakítást követően holnap reggel nyitja meg a Tesco új szegedi üzletét, "Tesco Expressz" néven.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A nevével nemcsak nagyobb testvéreitől, az ezer négyzetméteres szupermarketektől és a 3 és 15 ezer négyzetméter közötti hipermarketektől akarták megkülönböztetni, hanem a csak erre a formátumra jellemző választékot is akarták jelezni.
Ez a bolttípus mintegy 2500 féle terméket kínál. A termékválaszték kialakításakor az elsődleges szempont az volt, hogy az ide betérők a napi bevásárláshoz szükséges termékeket találják meg a polcokon. A csemegepultban a friss húsárun kívül különféle sajtok és felvágottak is helyet kapnak. A legkeresettebb márkák mellett megtalálhatóak a Tesco saját márkás termékei is. Ugyanakkor az ár is fontos szempont, ezért minden termék a szegedi Tesco hipermarket árain kapható.
Az üzlet megnyitása mintegy ötven embernek jelent biztos munkalehetőséget és megélhetést.

A földszinten a Tesco áruházon kívül holnap könyvesbolt, sportruházat-, bizsu-, bőrdíszmű-üzlet, pénzváltó és lottózó kezdi meg működését. Az emeleten már korábban, tavaly novemberben nyitott meg a Jysk lakberendezési áruház.
A nyitva tartást tekintve a Tesco a hét minden napján reggel 6 órától este 10-ig, a többi üzlet pedig hétfőtől szombatig reggel 9-től este 8-ig, vasárnap pedig reggel 9-től este 7 óráig várja a vásárlókat. A Dugonics téri üzlet megközelíthető busszal, villamossal és trolibusszal is.

2006. áprilisában a TESCO-GLOBAL Zrt. 15 évre szóló bérleti szerződést írt alá a Fotex csoporthoz tartozó Domus Rt.-vel és ZM-IMMO Kft.-vel, amelynek részét képezi a szegedi épület is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?