5 °C Budapest

Nyit az első mini Tesco!

Pénzcentrum
2007. augusztus 23. 13:19

A korábban Domus áruházként működő épületben a teljes körű felújítást és átalakítást követően holnap reggel nyitja meg a Tesco új szegedi üzletét, "Tesco Expressz" néven.

A nevével nemcsak nagyobb testvéreitől, az ezer négyzetméteres szupermarketektől és a 3 és 15 ezer négyzetméter közötti hipermarketektől akarták megkülönböztetni, hanem a csak erre a formátumra jellemző választékot is akarták jelezni.
Ez a bolttípus mintegy 2500 féle terméket kínál. A termékválaszték kialakításakor az elsődleges szempont az volt, hogy az ide betérők a napi bevásárláshoz szükséges termékeket találják meg a polcokon. A csemegepultban a friss húsárun kívül különféle sajtok és felvágottak is helyet kapnak. A legkeresettebb márkák mellett megtalálhatóak a Tesco saját márkás termékei is. Ugyanakkor az ár is fontos szempont, ezért minden termék a szegedi Tesco hipermarket árain kapható.
Az üzlet megnyitása mintegy ötven embernek jelent biztos munkalehetőséget és megélhetést.

A földszinten a Tesco áruházon kívül holnap könyvesbolt, sportruházat-, bizsu-, bőrdíszmű-üzlet, pénzváltó és lottózó kezdi meg működését. Az emeleten már korábban, tavaly novemberben nyitott meg a Jysk lakberendezési áruház.
A nyitva tartást tekintve a Tesco a hét minden napján reggel 6 órától este 10-ig, a többi üzlet pedig hétfőtől szombatig reggel 9-től este 8-ig, vasárnap pedig reggel 9-től este 7 óráig várja a vásárlókat. A Dugonics téri üzlet megközelíthető busszal, villamossal és trolibusszal is.

2006. áprilisában a TESCO-GLOBAL Zrt. 15 évre szóló bérleti szerződést írt alá a Fotex csoporthoz tartozó Domus Rt.-vel és ZM-IMMO Kft.-vel, amelynek részét képezi a szegedi épület is.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?