6 °C Budapest

Baj van a pénztáraknál: a hazai üzletek zöme benne van...

Pénzcentrum
2007. július 4. 09:30

Az International Service Check nemzetközi minőség és szolgáltatás-ellenőrző vállalat hét közép-európai országra és Oroszországra kiterjedő új vizsgálata rávilágít, hogy hazánkban az élelmiszereket is árusító üzletláncokban a vásárlók az elvárhatónál alacsonyabb színvonalú szolgáltatást kapnak - írja a Magyar Nemzet.

A kutatás Magyarországon 3 diszkont (Lidl, Penny, Plus) és 6 szupermarketlánc (Auchan, CBC, Coop, Match, Spar, Tesco) üzleteit vizsgálta a küllem, az áruk bemutatása, a kiszolgálás, a pénztárnál tapasztalható szolgáltatás és a vevőkapcsolat szempontjából.

A megállapítások közül elsősorban a kasszára vonatkozó észrevételek a figyelemre méltóak, itt ugyanis kiemelésre került, hogy egyik üzlettípusban sem nyitottak új kasszát akkor sem, ha a vásárlónak öt percnél többet kell várakoznia a sorban.

Kiforgásként említhető még, hogy az alkalmazottak többsége nem viselt névtáblát. A pénztárnál végzett szolgáltatás kategóriájában a legjobb eredményt a magyar üzletlánc, a CBA érte el.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?