16 °C Budapest

Mennyit ér a diszkréció? Fizetünk, csak maradjon titok...

Pénzcentrum
2007. június 8. 13:00

Érdekes kutatási eredményeket publikált a Carnegie Mellon University, melyből kiderült, hogy a felhasználók többsége hajlandó magasabb árat fizetni online vásárlásnál, amennyiben biztosabb lehet benne, hogy személyes adataival nem élnek vissza a site üzemeltetői.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kísérlet keretein belül 18-71 éves emberek online vásárlási szokásait vizsgálták úgy, hogy adtak nekik pénzt és meghatározták, hogy pontosan miket kell beszerezniük. Motiválva voltak a spórolásban, a megmaradt összeget ugyanis megtarthatták. A kísérletet úgy folytatták le, hogy minden alany gépén futott a PrivacyFinder.org keresőmotorja, mely a keresési eredmények mellett mindig feltünteti a talált site biztonsági szintjét.

A tapasztalatok szerint egy 15 dolláros vásárlás esetén az emberek átlagosan 60 centtel hajlandók többet fizetni, hogy adataikat bizalmasan kezeljék. Az alanyoknak többek között egy erotikus eszközt is be kellett szerezniük, mely esetében kiemelten fontos a diszkréció.

Az eredmények megerősítették az induló hipotézist, miszerint a személyes adatok védelme érdekében a többség hajlandó többlet áldozatot hozni az internetes vásárlások alkalmával.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?