14 °C Budapest

A magyar bankok megmutatták! Nincs ok panaszra...

Pénzcentrum
2007. május 22. 08:30

A magyar bankok a legjobbak a régióban a szolgáltatási színvonalat alapul véve az International Service Check nemzetközi minőség- és szolgáltatásellenőrző vállalat 8 közép-európai országra kiterjedő kutatása alapján. A hazánkban tesztelt 10 hitelintézet közül a Volksbank, az UniCredit és az MKB Bank ért el dobogós helyezést - írja a Világgazdaság.

A kutatást tesztügyfelek bevetésével végezték, akik hazánk esetében a bankfiók külső megjelenését, rendezettségét tisztaságát 95%-ban pozitívan értékelték, míg a segítségnyújtás-tanácsadás dimenziója 91%-os eredményt ért el.

A hazai bankok a legkedvezőtlenebb értékelést az ügyfélkapcsolat színvonala terén aratták le, ahol mindössze 66%-ot értek el.

A kutatás rávilágított többek között arra, hogy a banki alkalmazottak az esetek 76%-ában nem mutatkoznak be az ügyfélnek és minden tizedik alkalommal nem tesznek fel kérdéseket az igények felmérésére. A hazai ügyfelek esetenként még a várakozási idő hosszát kifogásolták, az ügyintézők kedvességével és szakmai kompetenciájával azonban meglehetősen elégedettek voltak.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?