18 °C Budapest

A magyar bankok megmutatták! Nincs ok panaszra...

Pénzcentrum
2007. május 22. 08:30

A magyar bankok a legjobbak a régióban a szolgáltatási színvonalat alapul véve az International Service Check nemzetközi minőség- és szolgáltatásellenőrző vállalat 8 közép-európai országra kiterjedő kutatása alapján. A hazánkban tesztelt 10 hitelintézet közül a Volksbank, az UniCredit és az MKB Bank ért el dobogós helyezést - írja a Világgazdaság.

A kutatást tesztügyfelek bevetésével végezték, akik hazánk esetében a bankfiók külső megjelenését, rendezettségét tisztaságát 95%-ban pozitívan értékelték, míg a segítségnyújtás-tanácsadás dimenziója 91%-os eredményt ért el.

A hazai bankok a legkedvezőtlenebb értékelést az ügyfélkapcsolat színvonala terén aratták le, ahol mindössze 66%-ot értek el.

A kutatás rávilágított többek között arra, hogy a banki alkalmazottak az esetek 76%-ában nem mutatkoznak be az ügyfélnek és minden tizedik alkalommal nem tesznek fel kérdéseket az igények felmérésére. A hazai ügyfelek esetenként még a várakozási idő hosszát kifogásolták, az ügyintézők kedvességével és szakmai kompetenciájával azonban meglehetősen elégedettek voltak.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?