3 °C Budapest

Sok pénz jött a számládra? Gyanakodj!

Pénzcentrum
2007. március 27. 05:30

Korábban beszámoltunk már arról, hogy nem túl bölcs dolog rögtön elkölteni a bankszámlánkra érkezett nagyobb összeget, különösen akkor, ha fogalmunk sincs róla, hogy honnan és miért érkezhetett.

Világszerte akadnak persze, akik egy ilyen eseményt hatalmas szerencseként élnek meg, vannak azonban olyanok is, akik rosszhiszeműen igyekeznek kihasználni a helyzetet. Utóbbi kategóriába tartozónak ítélték azt az ausztrál nőt is, aki 320 000 dollárt kapott véletlenül, amit rögtön több számlára utalt szét, nehogy visszavegyék tőle.

A célszámlák között természetesen külföldiek is voltak, a küldő pénzintézetnek így meglehetősen nehéz dolga volt a tévedésből félreküldött összeg nyomon követésekor. A hölgyet vád alá helyezték...

A hasonló kellemetlenségek elkerülése érdekében megkérdeztük a hazai bankokat, mi a teendő, ha hirtelen a vártnál nagyobb összeggel találkozunk a bankszámlánkon, és mi történik akkor, ha engedünk a kísértésnek. A legfontosabb tudnivalókat az alábbi cikkben foglaltuk össze:

3 kellemetlen banki eset - Mit kell tenned?

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?