1 °C Budapest

Bajban a fejlődő piacok

Pénzcentrum
2006. szeptember 22. 09:05

Több külföldi befektetési bank is igen negatívan értékeli a fejlődő piaci eszközök rövid távú kilátásait. A nyomás két irányból érkezik. Egyrészt a politikai feszültségek több országban is egyre jelentősebbek, másrészt a fejlett piacokon is korrekció mutatkozik, az amerikai hard landing valószínűsége egyesek szerint növekszik. A politikai körkép igen rondán néz ki. Magyarországon tízezrek

Több külföldi befektetési bank is igen negatívan értékeli a fejlődő piaci eszközök rövid távú kilátásait. A nyomás két irányból érkezik. Egyrészt a politikai feszültségek több országban is egyre jelentősebbek, másrészt a fejlett piacokon is korrekció mutatkozik, az amerikai hard landing valószínűsége egyesek szerint növekszik.

A politikai körkép igen rondán néz ki. Magyarországon tízezrek követelik napok óta a miniszterelnök lemondását. Lengyelországban a kormánykoalíció áll összeomláselőtt. Latin-Amerikában Ecuadorban készül adóssága átütemezésére, Brazíliában Lula elnök van nyomás alatt.

Az amerikai piacokat tegnap a Philadelphia FED által készített gazdasági hangulatjelentés bizonytalanította el, mely 2003 áprilisa óta most mutatott először csökkenést a gazdasági aktivitás visszaesését jelezve.

A SEB bank reggeli kommentje szerint elsősorban azok a devizák gyengülhetnek, ahol a "carry" egyébként is igen magas. Ilyenek a török líra, a brazil reál és a dél-afrikai rand. A SEB szerint a volatilitás megmaradhat a piacon, de a hosszú távú kilátások továbbra is kedvezőek.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?