1 °C Budapest

Bajban a fejlődő piacok

Pénzcentrum
2006. szeptember 22. 09:05

Több külföldi befektetési bank is igen negatívan értékeli a fejlődő piaci eszközök rövid távú kilátásait. A nyomás két irányból érkezik. Egyrészt a politikai feszültségek több országban is egyre jelentősebbek, másrészt a fejlett piacokon is korrekció mutatkozik, az amerikai hard landing valószínűsége egyesek szerint növekszik. A politikai körkép igen rondán néz ki. Magyarországon tízezrek

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Több külföldi befektetési bank is igen negatívan értékeli a fejlődő piaci eszközök rövid távú kilátásait. A nyomás két irányból érkezik. Egyrészt a politikai feszültségek több országban is egyre jelentősebbek, másrészt a fejlett piacokon is korrekció mutatkozik, az amerikai hard landing valószínűsége egyesek szerint növekszik.

A politikai körkép igen rondán néz ki. Magyarországon tízezrek követelik napok óta a miniszterelnök lemondását. Lengyelországban a kormánykoalíció áll összeomláselőtt. Latin-Amerikában Ecuadorban készül adóssága átütemezésére, Brazíliában Lula elnök van nyomás alatt.

Az amerikai piacokat tegnap a Philadelphia FED által készített gazdasági hangulatjelentés bizonytalanította el, mely 2003 áprilisa óta most mutatott először csökkenést a gazdasági aktivitás visszaesését jelezve.

A SEB bank reggeli kommentje szerint elsősorban azok a devizák gyengülhetnek, ahol a "carry" egyébként is igen magas. Ilyenek a török líra, a brazil reál és a dél-afrikai rand. A SEB szerint a volatilitás megmaradhat a piacon, de a hosszú távú kilátások továbbra is kedvezőek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?