Segítség az önkormányzatoknak

Pénzcentrum
2005. október 4. 09:43

A belügyminiszter döntése alapján újabb 88 önkormányzati beruházás részesülhet a tárca EU Önerő Alapjából. Ahogy idén, jövőre is 7,4 milliárddal tervezik segíteni az önkormányzatokat uniós pályázatok önrészének előteremtésében.

 
 
A belügyminiszter döntése alapján újabb 88 önkormányzati beruházás részesülhet a tárca EU Önerő Alapjából. Ahogy idén, jövőre is 7,4 milliárddal tervezik segíteni az önkormányzatokat uniós pályázatok önrészének előteremtésében.
A kormánynak változatlan szándéka, hogy az önkormányzatoknak garantálja az európai uniós forrásokhoz szükséges önerőt - jelentette ki Lamperth Mónika belügyminiszter annak kapcsán, hogy a tárca EU Önerő Alapjából újabb 88 önkormányzati beruházás részesülhet.
Az EU Önerő Alap közel kétéves fennállása óta több mint 1500 beruházáshoz igényelték az önkormányzatok vagy társulásaik az uniós pályázataikhoz szükséges saját forrást kiegészítő támogatást. Időközben több elképzelésről kiderült, hogy uniós támogatásra nem jogosult, így jelenleg 1324 pályázat szerepel a Belügyminisztérium nyilvántartásában.
Ebből 269 esetében már jóváhagyták az uniós támogatást, és az 59 milliárd forintos összköltségű beruházásokról megkötötték a 2,9 milliárdos támogatási szerződést. A többi, 1055 pályázatnál kedvező elbírálás esetén az alapból 11 milliárd forinttal részesülhetnek az önkormányzatok. Ez 201 milliárdos beruházás megvalósítását jelentheti.
Az EU Önerő Alapot felülről nyitottan idén 7,4 milliárdra tervezték. A benyújtott, 2006-os költségvetésben is ugyanennyivel számolnak.
Lamperth Mónika elmondása szerint az előcsatlakozási támogatások révén 2000-től több mint 300 milliárd forint összegű beruházások megvalósítását indíthatták el az önkormányzatok. 2004 és 2006 között 678 milliárd előirányzott uniós támogatási kerettel rendelkezik az ország
(Forrás: Magyarorszag.hu)
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly
32. hét
Augusztus 13.
A balkezesek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?