11 °C Budapest

Segítség az önkormányzatoknak

Pénzcentrum
2005. október 4. 09:43

A belügyminiszter döntése alapján újabb 88 önkormányzati beruházás részesülhet a tárca EU Önerő Alapjából. Ahogy idén, jövőre is 7,4 milliárddal tervezik segíteni az önkormányzatokat uniós pályázatok önrészének előteremtésében.

 
 
A belügyminiszter döntése alapján újabb 88 önkormányzati beruházás részesülhet a tárca EU Önerő Alapjából. Ahogy idén, jövőre is 7,4 milliárddal tervezik segíteni az önkormányzatokat uniós pályázatok önrészének előteremtésében.
A kormánynak változatlan szándéka, hogy az önkormányzatoknak garantálja az európai uniós forrásokhoz szükséges önerőt - jelentette ki Lamperth Mónika belügyminiszter annak kapcsán, hogy a tárca EU Önerő Alapjából újabb 88 önkormányzati beruházás részesülhet.
Az EU Önerő Alap közel kétéves fennállása óta több mint 1500 beruházáshoz igényelték az önkormányzatok vagy társulásaik az uniós pályázataikhoz szükséges saját forrást kiegészítő támogatást. Időközben több elképzelésről kiderült, hogy uniós támogatásra nem jogosult, így jelenleg 1324 pályázat szerepel a Belügyminisztérium nyilvántartásában.
Ebből 269 esetében már jóváhagyták az uniós támogatást, és az 59 milliárd forintos összköltségű beruházásokról megkötötték a 2,9 milliárdos támogatási szerződést. A többi, 1055 pályázatnál kedvező elbírálás esetén az alapból 11 milliárd forinttal részesülhetnek az önkormányzatok. Ez 201 milliárdos beruházás megvalósítását jelentheti.
Az EU Önerő Alapot felülről nyitottan idén 7,4 milliárdra tervezték. A benyújtott, 2006-os költségvetésben is ugyanennyivel számolnak.
Lamperth Mónika elmondása szerint az előcsatlakozási támogatások révén 2000-től több mint 300 milliárd forint összegű beruházások megvalósítását indíthatták el az önkormányzatok. 2004 és 2006 között 678 milliárd előirányzott uniós támogatási kerettel rendelkezik az ország
(Forrás: Magyarorszag.hu)
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 27. kedd
Edina
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem