22 °C Budapest

Rekord év várható az ING Biztosítónál

Pénzcentrum
2005. október 4. 15:04

Az elmúlt 15 év legeredményesebbje lehet az idei az ING Biztosító Rt.-nél - erről Bordás György beszélt a társaság mai tájékoztatóján. A ING Biztosító stabilan őrzi piacvezető pozícióját az életbiztosítások terén, új termékei jelentős sikert értek el a piacon. 2005 első felében a társaság 39.18 mrd Ft díjbevételt ér el az életbiztosításoknál, a nyári hónapok igen forróra sikerültek, ekkor a

növekedés tovább folytatódott. Az év végére a társaság 5.4 mrd Ft profitot szerepeltet terveiben, ugyanakkor a tényadatok ezt minden bizonnyal meghaladják. Az első félévben a profit 3.4 mrd Ft-ot tett ki.

Az ING Biztosító az idei év eddigi hónapjaiban is megőrizte vezető helyét az életbiztosítási piacon. Az első félévben a teljes életbiztosítási díjbevétel 39.18 mrd Ft volt, melyből az életbiztosítás díjbevételei 32 mrd Ft-ot tettek ki. A bevételekből az egyszeri rész 7.15 mrd Ft volt. Az életbiztosítási piacon az ING részesedése 28%, a második helyen szereplő OTP Garancia ennek kb. felét, 14.41%-ot érte el.

Az első hat hónapban az ING Biztosító 19 ezer db új rendszeres díjfizetésű egyéni életbiztosítási szerződést értékesített, ezzel szerződéseinek száma meghaladta a 404 ezer db-ot. A befektetéshez kötött biztosítással rendlekező ügyfelek egyszeri és eseti díjként 7.1 mrd Ft-ot helyeztek el az ING Biztosító unit-linked eszközalapjaiban. Ebből közel 5.9 mrd Ft az új euró-alapú termékhez kapcsolódott.

A biztosító egy éve értékesíti az Élet Plusz biztosítását, ahol az ügyfél változó élethelyzetei és igényei szerint alakíthatja át biztosítása struktúráját. Ma vezették be a garantált kibocsátású életbiztosítási csomagokat, melyek estében sem orvosi vizsgálatra, sem egészségi nyilatkozat kitöltésére nincs szükség. Ez meggyorsítja a szerződéskötést és a biztosítási szolgáltatás kifizetését. Ebbe a termékcsoportba a Naplemente és a Naplemente Plusz tartoznak.

Az ING Csoport Magyarországon összesen kb. 600 mrd Ft-ot kezel. A kezelt vagyon az elmúlt hat hónapban kb. 100 mrd Ft-tal nőtt. A növekedés legnagyobb része a biztosítási termékekhez kapcsolódott. A társaság vezetői a növekedés egyik legfontosabb okaként és a társaság erősségeként a jó termékeket és a képzett értékesítési munkatársakat, hálózatot nevezték meg.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?