3 °C Budapest

Rekord év várható az ING Biztosítónál

Pénzcentrum
2005. október 4. 15:04

Az elmúlt 15 év legeredményesebbje lehet az idei az ING Biztosító Rt.-nél - erről Bordás György beszélt a társaság mai tájékoztatóján. A ING Biztosító stabilan őrzi piacvezető pozícióját az életbiztosítások terén, új termékei jelentős sikert értek el a piacon. 2005 első felében a társaság 39.18 mrd Ft díjbevételt ér el az életbiztosításoknál, a nyári hónapok igen forróra sikerültek, ekkor a

növekedés tovább folytatódott. Az év végére a társaság 5.4 mrd Ft profitot szerepeltet terveiben, ugyanakkor a tényadatok ezt minden bizonnyal meghaladják. Az első félévben a profit 3.4 mrd Ft-ot tett ki.

Az ING Biztosító az idei év eddigi hónapjaiban is megőrizte vezető helyét az életbiztosítási piacon. Az első félévben a teljes életbiztosítási díjbevétel 39.18 mrd Ft volt, melyből az életbiztosítás díjbevételei 32 mrd Ft-ot tettek ki. A bevételekből az egyszeri rész 7.15 mrd Ft volt. Az életbiztosítási piacon az ING részesedése 28%, a második helyen szereplő OTP Garancia ennek kb. felét, 14.41%-ot érte el.

Az első hat hónapban az ING Biztosító 19 ezer db új rendszeres díjfizetésű egyéni életbiztosítási szerződést értékesített, ezzel szerződéseinek száma meghaladta a 404 ezer db-ot. A befektetéshez kötött biztosítással rendlekező ügyfelek egyszeri és eseti díjként 7.1 mrd Ft-ot helyeztek el az ING Biztosító unit-linked eszközalapjaiban. Ebből közel 5.9 mrd Ft az új euró-alapú termékhez kapcsolódott.

A biztosító egy éve értékesíti az Élet Plusz biztosítását, ahol az ügyfél változó élethelyzetei és igényei szerint alakíthatja át biztosítása struktúráját. Ma vezették be a garantált kibocsátású életbiztosítási csomagokat, melyek estében sem orvosi vizsgálatra, sem egészségi nyilatkozat kitöltésére nincs szükség. Ez meggyorsítja a szerződéskötést és a biztosítási szolgáltatás kifizetését. Ebbe a termékcsoportba a Naplemente és a Naplemente Plusz tartoznak.

Az ING Csoport Magyarországon összesen kb. 600 mrd Ft-ot kezel. A kezelt vagyon az elmúlt hat hónapban kb. 100 mrd Ft-tal nőtt. A növekedés legnagyobb része a biztosítási termékekhez kapcsolódott. A társaság vezetői a növekedés egyik legfontosabb okaként és a társaság erősségeként a jó termékeket és a képzett értékesítési munkatársakat, hálózatot nevezték meg.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem