28 °C Budapest

Világító totemek, jól látható árak

Pénzcentrum
2005. szeptember 23. 08:10

Kötelező a benzinárak feltüntetése a közlekedési útvonalról jól látható helyen valamennyi üzemanyagtöltő állomáson október másodikától.

 
Kötelező a benzinárak feltüntetése a közlekedési útvonalról jól látható helyen valamennyi üzemanyagtöltő állomáson október másodikától.
A gazdasági és közlekedési, valamint az ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter közös rendeletben módosította a fogyasztói áruk és szolgáltatások árfeltüntetési szabályait a motorbenzin és a dízelgázolaj vonatkozásában.
A rendelet 2005. szeptember 17-én jelent meg a Magyar Közlönyben, és a kihirdetéstől számított 15. napon, azaz 2005. október 2-án lép hatályba.
A rendelet az üzemanyagtöltő állomások árfeltüntetési kötelezettségét szabályozza az eladás helyén. A benzinkutak üzemeltetői még a szabályozás előtt együttműködtek és többnyire - külön táblán (ún. totemoszlop) – feltüntették áraikat. Így a vásárlók szélesebb körű tájékoztatására és az egységes gyakorlat folytatására vonatkozó lakossági igény teljesítése a vállalkozók számára aránytalan többletkötelezettséget nem okoz.
Az EU többi országában is általános gyakorlat, hogy jól láthatóan, oszlopokon, táblákon nagy méretben tüntetik fel az üzemanyagárakat.
A rendelet az árfeltüntetési kötelezettséget kötelező jelleggel csak olyan üzemanyagokra írja elő, amelyek az országban egységesen, általában minden töltőállomáson kaphatók, vagyis a 95-ös és a 98-as oktánszámú motorbenzinre, valamint dízelgázolajra.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?