23 °C Budapest

Világító totemek, jól látható árak

Pénzcentrum
2005. szeptember 23. 08:10

Kötelező a benzinárak feltüntetése a közlekedési útvonalról jól látható helyen valamennyi üzemanyagtöltő állomáson október másodikától.

 
Kötelező a benzinárak feltüntetése a közlekedési útvonalról jól látható helyen valamennyi üzemanyagtöltő állomáson október másodikától.
A gazdasági és közlekedési, valamint az ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter közös rendeletben módosította a fogyasztói áruk és szolgáltatások árfeltüntetési szabályait a motorbenzin és a dízelgázolaj vonatkozásában.
A rendelet 2005. szeptember 17-én jelent meg a Magyar Közlönyben, és a kihirdetéstől számított 15. napon, azaz 2005. október 2-án lép hatályba.
A rendelet az üzemanyagtöltő állomások árfeltüntetési kötelezettségét szabályozza az eladás helyén. A benzinkutak üzemeltetői még a szabályozás előtt együttműködtek és többnyire - külön táblán (ún. totemoszlop) – feltüntették áraikat. Így a vásárlók szélesebb körű tájékoztatására és az egységes gyakorlat folytatására vonatkozó lakossági igény teljesítése a vállalkozók számára aránytalan többletkötelezettséget nem okoz.
Az EU többi országában is általános gyakorlat, hogy jól láthatóan, oszlopokon, táblákon nagy méretben tüntetik fel az üzemanyagárakat.
A rendelet az árfeltüntetési kötelezettséget kötelező jelleggel csak olyan üzemanyagokra írja elő, amelyek az országban egységesen, általában minden töltőállomáson kaphatók, vagyis a 95-ös és a 98-as oktánszámú motorbenzinre, valamint dízelgázolajra.
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem