Világító totemek, jól látható árak

Pénzcentrum
2005. szeptember 23. 08:10

Kötelező a benzinárak feltüntetése a közlekedési útvonalról jól látható helyen valamennyi üzemanyagtöltő állomáson október másodikától.

 
Kötelező a benzinárak feltüntetése a közlekedési útvonalról jól látható helyen valamennyi üzemanyagtöltő állomáson október másodikától.
A gazdasági és közlekedési, valamint az ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter közös rendeletben módosította a fogyasztói áruk és szolgáltatások árfeltüntetési szabályait a motorbenzin és a dízelgázolaj vonatkozásában.
A rendelet 2005. szeptember 17-én jelent meg a Magyar Közlönyben, és a kihirdetéstől számított 15. napon, azaz 2005. október 2-án lép hatályba.
A rendelet az üzemanyagtöltő állomások árfeltüntetési kötelezettségét szabályozza az eladás helyén. A benzinkutak üzemeltetői még a szabályozás előtt együttműködtek és többnyire - külön táblán (ún. totemoszlop) – feltüntették áraikat. Így a vásárlók szélesebb körű tájékoztatására és az egységes gyakorlat folytatására vonatkozó lakossági igény teljesítése a vállalkozók számára aránytalan többletkötelezettséget nem okoz.
Az EU többi országában is általános gyakorlat, hogy jól láthatóan, oszlopokon, táblákon nagy méretben tüntetik fel az üzemanyagárakat.
A rendelet az árfeltüntetési kötelezettséget kötelező jelleggel csak olyan üzemanyagokra írja elő, amelyek az országban egységesen, általában minden töltőállomáson kaphatók, vagyis a 95-ös és a 98-as oktánszámú motorbenzinre, valamint dízelgázolajra.
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem