Világító totemek, jól látható árak

Pénzcentrum
2005. szeptember 23. 08:10

Kötelező a benzinárak feltüntetése a közlekedési útvonalról jól látható helyen valamennyi üzemanyagtöltő állomáson október másodikától.

 
Kötelező a benzinárak feltüntetése a közlekedési útvonalról jól látható helyen valamennyi üzemanyagtöltő állomáson október másodikától.
A gazdasági és közlekedési, valamint az ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter közös rendeletben módosította a fogyasztói áruk és szolgáltatások árfeltüntetési szabályait a motorbenzin és a dízelgázolaj vonatkozásában.
A rendelet 2005. szeptember 17-én jelent meg a Magyar Közlönyben, és a kihirdetéstől számított 15. napon, azaz 2005. október 2-án lép hatályba.
A rendelet az üzemanyagtöltő állomások árfeltüntetési kötelezettségét szabályozza az eladás helyén. A benzinkutak üzemeltetői még a szabályozás előtt együttműködtek és többnyire - külön táblán (ún. totemoszlop) – feltüntették áraikat. Így a vásárlók szélesebb körű tájékoztatására és az egységes gyakorlat folytatására vonatkozó lakossági igény teljesítése a vállalkozók számára aránytalan többletkötelezettséget nem okoz.
Az EU többi országában is általános gyakorlat, hogy jól láthatóan, oszlopokon, táblákon nagy méretben tüntetik fel az üzemanyagárakat.
A rendelet az árfeltüntetési kötelezettséget kötelező jelleggel csak olyan üzemanyagokra írja elő, amelyek az országban egységesen, általában minden töltőállomáson kaphatók, vagyis a 95-ös és a 98-as oktánszámú motorbenzinre, valamint dízelgázolajra.
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 7. 16:08