2021. január 28. csütörtök Károly, Karola

Öröm az ürümben: rengeteg fejlesztésre készteti a cégeket a koronavírus

  • MTI
  • 2020. április 9. csütörtök 20:45

Az üzleti szférában is sok új megoldás, eljárás ösztönzője a járvány, többségükben már meglévő technológia újfajta alkalmazásával próbálkoznak a vállalkozó kedvű cégek.

Ide sorolható például a Cordia, amely kifejlesztette és be is vezette a személyes jelenlétet teljes mértékben kiküszöbölő ingatlanvásárlást. A vevők igénye alapján otthonról történhet minden, a virtuális bejárástól a birtokba adásig. Az ingatlanfejlesztő társaságnál a személyes találkozókat videóhívás váltja ki. Online háromdimenziós bemutatón ismerheti meg a leendő vevő a lakásokat. A szerződéskötéshez szükséges dokumentumokat is online  egyeztetik, az aláírt szerződéseket pedig futár hozza-viszi. Később, a lakás átadása előtt a műszaki módosítás is elvégezhető az interneten keresztül, egy online katalógus segítségével.

Most vált igazán piacéretté egy korábbi fejlesztés, a nanotechnológiás törlőkendő, amely a mobiltelefonok fertőtlenítésére alkalmas. A kendőnél alkalmazott technológia biztosítja, hogy a képernyő apró karcolásainak mélyedéseit is fertőtleníteni lehessen. A TÜV tanúsítvánnyal hitelesített terméket Debrecenben gyártják.

Az Alza.hu védőmaszkokat gyárt kórházak számára 3D nyomtatóval, hetente 100 darabot tudnak előállítani az irodájukban, amelyeket különböző egészségügyi szervezeteknek ajándékoznak a koronavírus elleni védekezést segítve - közölte a webáruház. Az első szállítmányt már átadták a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványnak. Az Alza önkénteseket keres 3D nyomtatásra, a jelentkezők 60 napra kapják kölcsön a készülékeket, cserébe vállalniuk kell, hogy a megadott egészségügyi intézmények számára arcvédőket nyomtatnak.

A koronavírus-veszélyhelyzet alatt az interneten keresztül is lehet ECDL-vizsgát tenni - hívta fel a figyelmet a nemzetközi számítógép-használói jogosítvány képzési programjának magyarországi működését felügyelő Neumann Társaság. Az online vizsgázás bevezetésére azért volt szükség, mert a tavaszi hónapokra az ECDL vizsgaközpontok a különböző modulokból mintegy hatszáz vizsgát írtak ki, a vizsgák elmaradása több ezer magyar vizsgázót érintett volna. Az ilyen  vizsga feltétele a stabil internetkapcsolat, a webkamera és a mikrofon, valamint az, hogy a vizsgázó számítógépére telepítsék a szükséges programot.

Egyes elektronikus fizetések elterjedését is motiválta a járvány, az elmúlt hónapban például megháromszorozódott az új regisztrálók száma az OTP Mobil Simple alkalmazásban. Az egy hónappal ezelőtti adatokhoz képest az appon keresztüli QR-kódos csekkbefizetések napi száma 300 százalékkal nőtt, pedig a korábbi tapasztalatok szerint a postai személyes csekkbefizetés volt az egyik olyan pénzügyi szolgáltatás, amelyben a fogyasztók a leginkább ragaszkodtak a hagyományos megoldáshoz. A Volán járataira március végétől érhető el a mobiljegy- és bérletvásárlás az applikáción keresztül. A mobiljegy funkció a következő időszakban folyamatosan bővül, új vidéki városok szolgáltatói kerülhetnek be az applikációba, így egyre több utas vásárolhat helyközi és helyi járatokra menetjegyet, bérletet érintkezésmentesen.

A szintén az OTP Mobil által működtetett SimplePay online fizetési rendszeren keresztül leadott rendelések arról tanúskodnak, hogy az élelmiszerek, a kozmetikai, a számítástechnikai termékek és a különböző sportfelszerelések tekintetében többszörösére ugrott a fogyasztás.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Nem dőlhetnek hátra a magyar devizahitelesek? Fontos ügyben dönt az EU bírósága
A legtöbb magyar adóst érintheti, akinek 2015 előtt devizahitele volt.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked