2020. augusztus 13. csütörtök Ipoly

Olyat csinált a Tesla, amire kevesen számítottak: mi lesz ennek a vége?

  • MTI
  • 2020. július 23. csütörtök 11:01

Az elemzők által várt veszteséggel szemben nyereséggel zárta az idei második negyedévet a Tesla Inc. amerikai elektromosautó-gyártó vállalat.

A június végén zárult három hónapban a Tesla adózott eredménye 104 millió dollár, részvényenként 50 cent lett az egy évvel korábbi 408 millió dollár és 2,31 dollár egy részvényre jutó veszteség után. A szakértők által inkább figyelemmel követett egyszeri tételek nélkül számolt részvényarányos eredmény 2,18 dollár lett a tavalyi második negyedévi 1,12 dollár veszteséget követően. A Tesla negyedéves bevétele 5 százalékkal, 6,04 milliárd dollárra csökkent a második negyedévben az egy évvel korábbi 6,4 milliárd dollárról.

Elemzők a negyedévre 2 cent részvényarányos veszteségre és 5,15 milliárd dollár bevételre számítottak.

A Tesla 90 ezer 650 autót szállított le a negyedévben, ez 2,5 százalékkal több az első negyedévi 88 ezer 400-nál, de 4,8 százalékkal kevesebb a tavalyi második negyedévinél. A járműgyártó nem vállalkozott arra, hogy előrejelzést adjon a második fél évre arra hivatkozva, hogy nehéz megjósolni, miként alakul a fogyasztói hangulat, ugyanakkor fenntartotta azt a korábbi célkitűzését, hogy tavalyhoz képest az idén 36 százalékkal több, mintegy 500 ezer autót szállít le.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Betesz a koronavírus a kollégista létnek: erre készülhetnek ősszel a diákok
A koronavírus, ahogy szinte mindent, a kollégiumi életet is átrajzolja.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.