2018. december 14. péntek Szilárda

Nehéz helyzetben a hazai fuvarozók: sürgős intézkedésekre lenne szükség

  • Népszava
  • 2018. november 26. hétfő 09:31

Nagy a baj a hazai fuvarozószektorban, bizonyítja az is, hogy egyre több magyar kivállalkozó adja vissza a vállalkozói igazolványát, és Nyugat-Európában alkalmazott sofőrként dolgozik tovább - írja a Népszava, amely megjegyzi, sürgős intézkedésekre van szükség a hazai cégek érdekében.

A hazai fuvarozók úgy érzik, egyre jobban kiszorulnak a magyar logisztikai piacról. Jelenleg 10 152 árufuvarozással foglakozó cég működik Magyarországon, ez 902-vel kevesebb, mint két évvel ezelőtt az Opten legutolsó adatai szerint - írja a Népszava. A lap megjegyzi, a hazai fuvarozók évek óta hátrányban vannak a külföldi konkurenseikkel szemben.

A lap azt írja, a hazai fuvarozói profit átlagosan 1-2 százalék, de mindez nem sok tekintettel az üzemanyag árakra, a karbantartási költségekre, valamint a jövőre tovább dráguló útdíjarak és a béremelésekre. Ráadásul az elmúlt két évben a kötelező gépjármű-felelősség biztosítások az átlagos évi 300-400 ezer forintról 1-1,2 millió forintra emelkedtek. A magyar fuvarozók 15-20 százalékos fuvardíjemelést szeretnének.

JÓL JÖNNE 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 16 358 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 12,73%), de nem sokkal marad el ettől a Cofidis 16 654 forintos törlesztőt (THM 12,90%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Provident, a Cetelem, valamint a Erste konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Hatalmas újítás a magyar bankokban: órákon belül utalják a pénzt, ha megszorultál
Azért csak óvatosan a csábító pénzügyi ajánlatokkal!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk