2019. április 26. péntek Ervin

Eljött a határidő: 5000 forint, és kötelező befizetni


Ma van az utolsó hétköznap, amikor a gazdálkodó szervezetek befizethetik a 2019. évi kamarai hozzájárulást. A végső határidő 2019. március 31.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara honlapján tájékoztatja is a vállalkozókat erről a kötelezettségről és a legfontosabb tudnivalókról (ezek az általános tudnivalók nem csak a budapesti cégekre vonatkoznak) - emlékeztet a Portfolio. A szabályozás értelmében 5000 forintot kell befizetnie minden vállalkozásnak a megjelölt határidőig a területileg illetékes kamarának.

Tudnivalók

Érdemes odafigyelni erre az egyébként nem túl nagy összegre, mivel a kamarai hozzájárulás köztartozásnak minősül, ezért az adóhatóság inkasszót bocsát ki, amely - az elmaradás mértékétől függően - akár több tízezer forint plusz terhet is jelenthet a vállalkozásoknak.

Az összeget több formában is be lehet fizetni:

  • banki átutalás,
  • készpénz-befizetés, (ügyfélszolgálaton ill. a Budapest Bank Zrt. fiókjaiban)
  • sárga postai csekken (ügyfélszolgálaton igényelhető).

Az összeg átutalásánál a közlemény rovatban fel kell tüntetni az adószámot és a "kamarai hozzájárulás" szöveget. A banki átutalás mellett lehetőség van az ügyfélszolgálatokon történő készpénz-befizetésre is. Egyes területi kamaráknál "sárga postai csekken" is befizethető a hozzájárulás. Erről a székhely szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamara honlapján érdemes tájékozódni. Ezek az információk ide kattintva elérhetők.

Mit kapnak cserébe a cégek?

Az évi 5000 forintos kamarai hozzájárulás (hivatalosan nem tagdíj) befizetésével az adott vállalkozás az említett törvény alapján jogosulttá válik bizonyos kötelezően nyújtandó, térítésmentes kamarai alapszolgáltatások igénybevételére, így:

  • tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben,
  • üzleti partnerkeresés,
  • pályázatfigyelés.

Az üzleti partnerkeresés keretében működik az Üzlet@Hálón portál, amit a kamara az interneten lévő gazdasági katalizátornak nevez. Ez egyébként a kereskedelmi és iparkamarák üzleti adatbázisa, b2b platformja, egy e-piactér a kamarai regisztrált cégek, az önkéntes kamarai tagok és partnereik számára, ahol céginformációk, termékek és szolgáltatások részletes leírása, üzleti ajánlatok, üzleti hírek találhatók.

JÓL JÖNNE 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg, emellett 250 ezer forint feletti jövedelemmel és jövedelemátutalással számoltunk. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 13 155 forintos törlesztőt (THM 13,57%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis az OTP, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

04.25-04.30
Országos

Interspar

04.25-04.30
Országos

Aldi

04.25-04.30
Országos

Lidl

04.25-04.30
Országos

Auchan

04.25-04.30
Országos

Tesco

04.23-04.30
Országos

Praktiker

Tavasz, nyár, kert
04.04-07.31
Országos

  Ajánlatunk