2018. december 16. vasárnap Etelka, Aletta

Curtis kitálalt: súlyos milliókat fizetett egy magyar zenésznek a YouTube


Majka egykori barátja elárulta, hogyan is működik a YouTube-nál a reklámbevételek, és a megtekintések utáni kifizetés. Curtis szerint eléggé kaotikus a helyzet, de korábban egy magyar előadónak 20 millió forint körüli összeget is kiutalt már a videómegosztó. Nekik azonban legsikeresebb számuk, a Belehalok után a töredéke járt.

Ha érdekel a digitalizáció, az internet és a kkv-k világa, vagy Te is vállalkozó vagy, és kéne egy-két ötlet, hogy miképpen növelhetnéd bevételeidet az export piacokon, esetleg szeretnél új, inspiráló, hozzád hasonló emberekkel megismerkedni, akkor gyere el december 13-án a Marriott Hotelbe a Portfolio, "ÚT AZ EXPORTPIACOK FELÉ - Digitális fejlesztési programok KKV-k részére" rendezvényére, ahol a szektor legjobb szakértőivel is találkozhatsz. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet ide kattintva tudsz megtenni.

Hasraütésszerűen, kiszámíthatatlanul osztja a pénzt a zenészeknek a YouTube a zenészeknek a videómegtekintések, reklámbevételek után - panaszkodott Curtis, azaz Széki Attila a Borsnak. A Majkától nemrégiben különváló zenészt annak apropóján kereste meg a lap, hogy a videómegosztó oldalon mint 24 milliós megtekintéssel az év legnépszerűbb magyar klipje lett az egyik még egykori előadótársával, és Király Viktorral előadott számuk.

Nyilván az ilyen év végi listákon hozzám is eljutnak ezek a hírek és büszke is vagyok a számokra, de nem vagyok rajta minden erőmmel, hogy most ennyivel meg ennyivel növekedtek a megtekintések. Lehet, hogy ez volt az utolsó dalunk Majkával együtt, és nagy dolognak tartom, hogy ilyen magasra jutott

- értékelt Curtis, aki azonban kijelentette: nem a videómegosztótól érkező pénzekből fog meggazdagodni.

"Mi levédetjük az adott dalt, aztán időnként valamit küldenek, de ugyanez van a rádiós- és tévés jogdíjakkal is. A YouTube-os kifizetések nem is az Artijsuson keresztül mennek, szóval azt se tudom, hogy ezek igazából hova vannak bekötve" - értetlenkedett, majd arról beszélt, hogy korábban egy közismert magyar előadó egy nagy slágere után 20 millió forintot kapott a YouTube-tól, míg ők a szintén nagyon sikeres Belehalok című számért ennek a töredékét kapták. "A rádióknál például valamikor pofára megy és vagy bizonyos okok miatt többet játszák az adott dalt, vagy beírják, hogy többet játszák" - tette hozzá.

Konklúzióként Curtis azzal viccelődött, hogy a YouTube pénzeiből biztosan nem lesz olyan háza, mint a milliárdos repper-producernek, P. Diddy-nek.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,6 százalékos THM-el, és havi 57 332 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 773 forintos törlesztőt ígér a 2,69 százalékos THM; míg az UniCredit Banknál némileg magasabb, 3,40 százalékos THM is alacsony, 55 028 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a Raiffeisen Bank, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek, és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ezt sok szülő elrontja: pedig ilyen egyszerű sikeres felnőttet nevelni
Ma már a kompetencia sokkal fontosabb, mint a végzettség.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk