17 °C Budapest

Ha nincs elég pénzed, nyiss virtuális irodát!

Pénzcentrum
2008. május 26. 12:00

Az induló vállalkozások életében fontos kérdés a telephely megválasztása és az iroda kialakítása. Sokan nem tudnak dönteni a vásárlás, a lízing és a bérlet között, de egy rossz döntés súlyos milliókba kerülhet. Másfél évtizeddel ezelőtt a sorra alakuló vállalkozásoknak köszönhetően bombaüzletnek számított az irodabútorok, valamint a működéshez szükséges kellékek behozatala és forgalmazása. Az irodapiacra specializálódott vállalkozások mára új lehetőségekkel rukkoltak elő, melyek segítségével a vállalkozásunk mentesülhet az iroda fenntartásával járó költségek nagy részétől. Az anyagi megtakarítás mellett az igazgatással járó nehézségeket is leveszik a vállunkról, gondoskodnak arról, hogy amikor szükségünk van rá, akkor irodánk felszerelten és készen várjon minket.

Az irodapiac rugalmas kezelése megkönnyíti azon vállalkozások működését, amelyeknek nincs szükségük állandó irodára, vagy csak a jelentősebb tárgyalások alkalmával és időszakosan használnák ki az ingatlant. Az ilyen vállalkozások irodaigényeinek kielégítésére szakosodott cégek megteremtették annak lehetőségét, hogy az adott irodát csak akkor vegyük igénybe, amikor éppen szükségünk van rá.


Itt lehet a következő külföldi tárgyalás! (Forrás: www.seadolby.com)
Az irodákat magas színvonalon alakítják ki és szerelik fel. Az általános jellemzők közé tartozik a barátságos előtér recepciósokkal, mobil helyszíni létesítményfelelős, telefonkapcsolat, berendezett tárgyaló- és videokonferencia termek. Vannak közös használatú helyiségek, de mindenki számára biztosítják a zavartalan munkavégzéshez szükséges területet. A nagy sebességű internetkapcsolat mellett használhatjuk a nyomtatókat, a faxokat és a fénymásolókat is, az irodát naponta takarítják, őrzik és informatikai támogató, valamint karbantartó személyzet is a rendelkezésünkre áll.

Tevékenységtől függően a vállalkozásoknak eltérő méretű, különböző módon felszerelt irodára lehet szükségük. Manapság már ezt is kezelni tudják attól függően, hogy hány személyes csapatnak kell munkaterületet biztosítani. Koncentrált munkavégzéssel a vállalkozásunk növelheti a termelékenységét ugyanakkor az üresjáratokat kiszűrve csökkenthetőek a havi költségek. Fiókiroda létesítésével közelebb kerülhet vállalkozásunk az ügyfelekhez és a szállítókhoz, a fiókiroda az informatikai rendszernek köszönhetően tökéletes összeköttetésben lehet a központi irodával.

Az egyes projektirodák szintén növelhetik a hatékonyságot, mivel mindig az adott ütemtervben meghatározott munkaerő-igény szerint alakítható a csapat létszáma. Induló cégeknek lehetőségük van, hogy az irodák időszakos igénybevételével alacsonyan tartsák kezdeti költségeiket, így kizárólag a vállalkozás beindítására koncentráljanak.


Valakinek elég egy laptop! (Forrás: www.abcn.com)
Az emberi erőforrások optimális kihasználásával, az egységes munkaállomások kialakításával csökkennek az egy alkalmazottra eső költségek. Elsősorban azok élhetnek a részmunkaidős irodabérlettel, akik számára fontos a piacon való jelenlét, de nincs szükségük egy munkaidőben folyamatosan nyitva tartó irodára. Az ingatlanbefektetés terhei nélkül több pénz marad a vállalkozás piacra történő bevezetésére.

Az otthoni munkavégzésnek számos előnye van, egészen addig, amíg a vállalkozás ki nem növi önmagát és az igények meghaladják a lehetőségeket. Az új típusú irodabérlettel elkerülhetjük a magas bérleti díjakat, a drága berendezések beszerzési költségeit, illetve nem kell egy alkalmazottnak feleslegesen ülni az irodában és fizetni a béreket és a járulékokat a kihasználatlan időre is.

A vállalkozásunk székhelyeként egy vonzó irodaház szolgálhat úgy, hogy nem kell milliókat az irodára fordítanunk. A magas technikai felszereltségnek köszönhetően a munkakörülmények is minden igényt kielégítenek. A virtuális iroda telefonközpontja és levelezőrendszere kezeli a megkereséseket, akkor is, ha nem tartózkodunk a helyszínen. Csak az igénybevett munkaórák és szolgáltatások után kell fizetni.


Ez a korszak lezárulhat! (Forrás: www.gii.in)

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A nemzetközi irodahálózattal rendelkező cégek azon vállalkozóknak jelentenek jó alternatívát, akik rengeteget utaznak munkájuk során, így bárhol a világon egységes szabványnak megfelelő munkakörülmények között dolgozhatnak, ezzel a szállodák nem tudják felvenni a versenyt. A virtuális iroda segítségével folyamatosan fenntartható a piaci jelenlétünk anélkül, hogy konkrét helyszínhez kötnénk magunkat.

A versenyszféra mellett az állami intézmények képviselői is élhetnek a virtuális iroda adta lehetőségekkel külföldi útjaik során, így zökkenőmentesen végezhetik a munkájukat és folyamatos kapcsolatban állhatnak a központi intézményükkel.

A nemzetközi vállalkozásoknak a mindennapi adminisztrációs segítség mellett fordítási szolgáltatásokat is kínálnak az összes főbb üzleti nyelven. Az üzleti tárgyalásokra a megadott igényekhez igazodóan akár teljes ellátást is biztosítanak a vendégeknek. Az utazások megszervezését megkönnyítheti a taxi-, vagy autófoglalás, de repülőjegy és szállodai szobát foglalnak nekünk.


Kényelmes munkakörülmények (Forrás: www.ctbizcenters.com)

A szolgáltatási szintektől függően 40-70 ezer forint között változnak az árak, de a maximális termékcsomag akár 120 ezer forintba is kerülhet havonta. A legolcsóbb alapszolgáltatás igénybevétele esetén az állandó mozgásban lévő üzletember telefonon és interneten keresztül irányíthatja ügyvitelét, a közepes csomagot azoknak a vállalkozóknak kínálják, akik már kinőtték az otthoni telephelyük kereteit és az ügyfélforgalmukat külön irodában szeretnék lebonyolítani, a professzionális csomagban az elektromos adminisztratív feladatok és az ügyféltárgyalók mellett minden fent részletezett szolgáltatást igénybe lehet venni. A virtuális iroda keretein belül használt szolgáltatások ellenértékét általában havonta kell kiegyenlíteni. Virtuális irodát Budapesten a Bank Centerben, az EMKE épületében, a hamarosan nyíló Óbuda Gate-ben és a belvárosi Regus House-ban is bérelhetünk.


A virtuális irodák mellett működnek úgynevezett vállalkozói inkubátor házak, melyek szintén az induló vállalkozások működését segítik. Ezek a létesítmények a kis- és középvállalkozások kezdeti fejlődési szakaszát könnyítik meg az eszközrendszer biztosításával. Az Egyesült Államokból indult kezdeményezést már hazánkban is többen átvették, jelenleg mintegy kéttucat ilyen intézmény működik az országban.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem