2020. június 6. szombat Norbert, Cintia

Nem lesz sor a gumisnál: csak a legszükségesebb esetben mennek szerelőhöz az emberek


Autóforgalom híján a szervizekbe betérők száma is drasztikusan csökkent. A márciusi havazás miatt is tolódik a szokásos abroncs csere időszak.

Szinte csak sürgősségi javításokkal mennek autószerelőhöz az emberek, a tavaszi abroncscsere pedig nem ez a kategória - írja a Világgazdaság, emlékeztetve arra, hogy a csökkentett nyitvatartás ezt a szolgáltatást is érinti. Pollák Péter az Abroncs Kereskedőház Kft. (AKH) vezérigazgató-helyettese a lapnak elmondta, az elmúlt hetek forgalmában 50-60 százalékos visszaesést tapasztaltak a szervízeknél az előző év azonos időszakához képest. Igaz, a kijárási korlátozás mellett a márciusi havazások is közrejátszottak az ilyenkor kezdődő és májusig tartó tavaszi gumicsere-időszak eltolódásába. A tapasztalatok szerint az emberek halasztják a műszaki vizsgákat is.

A szervizek is igyekeznek a lehető legtöbb óvintézkedés mellett működni:

  • az AKH-nál csak ügyfelek állhatnak be a műhelyekbe,
  • a szerelők nem szállhatnak be az autókba,
  • egyszerre legfeljebb hárman tartózkodhatnak az ügyféltérben,
  • a bankkártyaterminálokat folyamatosan fertőtlenítik.

A 300 főt foglalkoztató vállalatnál eddig megúszták elbocsátás nélkül, csökkentett nyitvatartással, szabadságolással vészelik át a nehéz időszakot. A kisebb műhelyek nagyobb bajban vannak. Ladányi László, a Varázs Garázs ügyvezetője és tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy

a tavaly tavaszi forgalomhoz képest az elmúlt hetekben 80-90 százalékos volt a visszaesés, szinte csak sürgősségi javításokkal jönnek az autótulajdonosok.

A nyári gumi cseréjének elmaradása - ellentétben a télivel - nem okoz balesetveszélyt. Mivel azonban a forró aszfalton tönkremegy az abroncs, a következő télen már nem lehet biztonsággal használni. Ugyanakkor, amíg az átlaghőmérséklet 15 fok alatt van, nem áll fenn ez a kockázat.

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

06.04-06.10
Országos

Auchan

06.04-06.10
Országos

Spar, Interspar

06.04-06.10
Országos

Tesco

06.04-06.10
Országos

Aldi

06.04-06.10
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk