2020. augusztus 12. szerda Klára

Nem lesz sor a gumisnál: csak a legszükségesebb esetben mennek szerelőhöz az emberek


Autóforgalom híján a szervizekbe betérők száma is drasztikusan csökkent. A márciusi havazás miatt is tolódik a szokásos abroncs csere időszak.

Szinte csak sürgősségi javításokkal mennek autószerelőhöz az emberek, a tavaszi abroncscsere pedig nem ez a kategória - írja a Világgazdaság, emlékeztetve arra, hogy a csökkentett nyitvatartás ezt a szolgáltatást is érinti. Pollák Péter az Abroncs Kereskedőház Kft. (AKH) vezérigazgató-helyettese a lapnak elmondta, az elmúlt hetek forgalmában 50-60 százalékos visszaesést tapasztaltak a szervízeknél az előző év azonos időszakához képest. Igaz, a kijárási korlátozás mellett a márciusi havazások is közrejátszottak az ilyenkor kezdődő és májusig tartó tavaszi gumicsere-időszak eltolódásába. A tapasztalatok szerint az emberek halasztják a műszaki vizsgákat is.

A szervizek is igyekeznek a lehető legtöbb óvintézkedés mellett működni:

  • az AKH-nál csak ügyfelek állhatnak be a műhelyekbe,
  • a szerelők nem szállhatnak be az autókba,
  • egyszerre legfeljebb hárman tartózkodhatnak az ügyféltérben,
  • a bankkártyaterminálokat folyamatosan fertőtlenítik.

A 300 főt foglalkoztató vállalatnál eddig megúszták elbocsátás nélkül, csökkentett nyitvatartással, szabadságolással vészelik át a nehéz időszakot. A kisebb műhelyek nagyobb bajban vannak. Ladányi László, a Varázs Garázs ügyvezetője és tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy

a tavaly tavaszi forgalomhoz képest az elmúlt hetekben 80-90 százalékos volt a visszaesés, szinte csak sürgősségi javításokkal jönnek az autótulajdonosok.

A nyári gumi cseréjének elmaradása - ellentétben a télivel - nem okoz balesetveszélyt. Mivel azonban a forró aszfalton tönkremegy az abroncs, a következő télen már nem lehet biztonsággal használni. Ugyanakkor, amíg az átlaghőmérséklet 15 fok alatt van, nem áll fenn ez a kockázat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Betesz a koronavírus a kollégista létnek: erre készülhetnek ősszel a diákok
A koronavírus, ahogy szinte mindent, a kollégiumi életet is átrajzolja.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.