27 °C Budapest
Budapest, 2019. március 23.Zsiros Anna sorsolási asszisztens a SzerencseSzombat mûsorban, az Ötöslottó sorsolásán a budapesti Fortuna stúdióban 2019. március 23-án.MTI/Mónus Márton

Sokkoló belegondolni: tényleg bukhatja 6,5 milliárdját az Ötöslottó rekordnyertese?

2024. április 18. 15:58

Majdnem 8 hete nyerte meg egy szerencsés játékos minden idők legnagyobb Ötöslottó főnyereményét, 6 523 768 955 forintot, de arról egyelőre nincs hír, jelentkezett-e volna bárki a jackpotért. Kerestük a Szerencsejáték Zrt.-t, de egyelőre nem árultak el érdemi információt a milliárdok sorsáról, május végén viszont annyi biztos kiderül, valaki átvette-e a nyereményt. Ha ugyanis senki nem jelentkezik, akkor a pénz az át nem vett nyereménynek minősül, különsorsolásos nyereményjáték útján visszakerül a játékosokhoz, valamint kiegészítheti az Ötöslottó nyereményalapját.

Mint arról a Pénzcentrum is beszámolt, február 24-én elvitték az Ötöslottó történtének legnagyobb nyereményét. A 6 523 768 955 forintot a 2024/8. játékhetén vitte el egy szerencsés nyertes a 4; 15; 47; 59; 83. számsorral.

A nyertesnek a sorsolás napjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt. nagynyertes vonalán, tehát erre május 25-éig van ideje azaz még a mai napot (április 18.) is beleszámítva 38 napja maradt.

Amennyiben kifut az időből, úgy a szabályok szerint a 6,5 milliárd forint bekerül az át nem vett nyeremények közé, és különsorsolásos nyereményjáték útján visszakerül a játékosokhoz, valamint kiegészítheti az adott játék nyereményalapját.

Vagy jelentkezett, vagy nem

Mivel a lottótársaság nem adott ki a giganyeremény óta sajtóközleményt arról, hogy kifizették az összeget, jelentkezett a nyertes, a Pénzcentrum megkérdezte tőlük, telefonált-e már a legújabb lottómilliárdos. Mint közölték, a Szerencsejáték Zrt. nagy hangsúlyt fektet arra, hogy óvja a nyertesek anonimitását.

Ennek érdekében a nyertes kilétére vonatkozóan – például, hogy melyik lottózóban adta fel a szelvényt, milyen összeget nyert, jelentkezett-e a nyereményért és mikor stb.- semmilyen információt nem adunk ki. Az úgynevezett nagynyertes kérdőív szintén anonim és annak kitöltése nem kötelező, azt a játékos dönti el, hogy válaszol vagy sem a kérdőívben feltett kérdésekre

- mondták, azaz ha a nyertes nem akarja, akkor azt sem árulhatják el, kifizették-e a 6,5 milliárdos rekordösszeget neki.

Így azt, hogy jelentkezett-e a telitalálatos szelvény tulajdonosa, legkésőbb május végén tudhatjuk meg, amikor a határidő lejártával a pénz bekerül a fentebb már említett, át nem vett nyeremények közé - erről biztosan hírt fog adni a lottótársaság.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Vagy akkor hallunk a nyertes felől, ha eddig nem tette, de május 25-ig még jelentkezik, és felhatalmazza a Szerencsejáték Zrt.-t a tény közlésére - esetleg a kérdőívet is kitölti.

Így azonosítják be, tényleg ő telefonál-e

A vállalat közölte azt is, a telefonon történő jelentkezés során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán. Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, melynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Hozzátették, utoljára március 2-án volt telitalálatos szelvény az Ötöslottón. A helyes számok eltalálása akkor 226 millió forintot ért. Azóta nem volt ötös a lottón, így ezen a héten a megnyerhető összeg 1,5 milliárd forint.

Címlapkép: Mónus Márton, MTI/MTVA

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm