21 °C Budapest
Budapest, 2019. március 23.Zsiros Anna sorsolási asszisztens a SzerencseSzombat mûsorban, az Ötöslottó sorsolásán a budapesti Fortuna stúdióban 2019. március 23-án.MTI/Mónus Márton

Sokkoló belegondolni: tényleg bukhatja 6,5 milliárdját az Ötöslottó rekordnyertese?

2024. április 18. 15:58

Majdnem 8 hete nyerte meg egy szerencsés játékos minden idők legnagyobb Ötöslottó főnyereményét, 6 523 768 955 forintot, de arról egyelőre nincs hír, jelentkezett-e volna bárki a jackpotért. Kerestük a Szerencsejáték Zrt.-t, de egyelőre nem árultak el érdemi információt a milliárdok sorsáról, május végén viszont annyi biztos kiderül, valaki átvette-e a nyereményt. Ha ugyanis senki nem jelentkezik, akkor a pénz az át nem vett nyereménynek minősül, különsorsolásos nyereményjáték útján visszakerül a játékosokhoz, valamint kiegészítheti az Ötöslottó nyereményalapját.

Mint arról a Pénzcentrum is beszámolt, február 24-én elvitték az Ötöslottó történtének legnagyobb nyereményét. A 6 523 768 955 forintot a 2024/8. játékhetén vitte el egy szerencsés nyertes a 4; 15; 47; 59; 83. számsorral.

A nyertesnek a sorsolás napjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt. nagynyertes vonalán, tehát erre május 25-éig van ideje azaz még a mai napot (április 18.) is beleszámítva 38 napja maradt.

Amennyiben kifut az időből, úgy a szabályok szerint a 6,5 milliárd forint bekerül az át nem vett nyeremények közé, és különsorsolásos nyereményjáték útján visszakerül a játékosokhoz, valamint kiegészítheti az adott játék nyereményalapját.

Vagy jelentkezett, vagy nem

Mivel a lottótársaság nem adott ki a giganyeremény óta sajtóközleményt arról, hogy kifizették az összeget, jelentkezett a nyertes, a Pénzcentrum megkérdezte tőlük, telefonált-e már a legújabb lottómilliárdos. Mint közölték, a Szerencsejáték Zrt. nagy hangsúlyt fektet arra, hogy óvja a nyertesek anonimitását.

Ennek érdekében a nyertes kilétére vonatkozóan – például, hogy melyik lottózóban adta fel a szelvényt, milyen összeget nyert, jelentkezett-e a nyereményért és mikor stb.- semmilyen információt nem adunk ki. Az úgynevezett nagynyertes kérdőív szintén anonim és annak kitöltése nem kötelező, azt a játékos dönti el, hogy válaszol vagy sem a kérdőívben feltett kérdésekre

- mondták, azaz ha a nyertes nem akarja, akkor azt sem árulhatják el, kifizették-e a 6,5 milliárdos rekordösszeget neki.

Így azt, hogy jelentkezett-e a telitalálatos szelvény tulajdonosa, legkésőbb május végén tudhatjuk meg, amikor a határidő lejártával a pénz bekerül a fentebb már említett, át nem vett nyeremények közé - erről biztosan hírt fog adni a lottótársaság.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Vagy akkor hallunk a nyertes felől, ha eddig nem tette, de május 25-ig még jelentkezik, és felhatalmazza a Szerencsejáték Zrt.-t a tény közlésére - esetleg a kérdőívet is kitölti.

Így azonosítják be, tényleg ő telefonál-e

A vállalat közölte azt is, a telefonon történő jelentkezés során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán. Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, melynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Hozzátették, utoljára március 2-án volt telitalálatos szelvény az Ötöslottón. A helyes számok eltalálása akkor 226 millió forintot ért. Azóta nem volt ötös a lottón, így ezen a héten a megnyerhető összeg 1,5 milliárd forint.

Címlapkép: Mónus Márton, MTI/MTVA

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem