Group of people at the cinema wearing facemasks while watching a movie - reopening of businesses

Nyitnak a Cinema City mozijai: ezek a filmek lesznek műsoron a nyáron

2021. június 3. 07:15

Az artmozihálózat már május elején megnyitott, mégsem rohamozták meg a nézők a jegypénztárakat. Talán most megtörik a jég, ugyanis 203 napnyi zárvatartás után a Cinema City mozijai is várják a közönséget - legalábbis, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal. Jelentős magyar és nemzetközi filmkínálatot ígértek közleményükben 2021-re, hiszen tavaly rengeteg premier elmaradt, és csúszott át idénre.

Júniusban érkezik a Cinema City mozijaiba az Oscar-díjas Nomádok Földje, a szintén animációs Oscar-díjazott Lelki ismeretek, a Hang nélkül 2, a Halálos Iramban 9, a Disney újabb "gonosz" karaktert bemutató élőszereplős Szörnyellája, a Démonok között 3., Az ördög kényszerített és a Spirál: Fűrész hagyatéka. A magyar produkciók közül a Spirál, a Hét kis véletlen és az Éden is látható lesz a vásznakon - írta közleményében a mozi.

A nyár további részében pedig szintén sok izgalmas film kerül majd a Cinema City műsorára, mint a várva várt Marvel-előzményfilm, a Fekete özvegy, a Dzsungeltúra Dwayne Johnsonnal, az első résznél látatlanban is jobbnak ígérkező Öngyilkos osztag 2. A gyerekek számára is tartogatnak még premiereket, mint  Raya és az utolsó sárkány, a Space Jam: Új kezdet, a Croodék – Egy új kor, és a Hotel Transylvania 4 – Transzformánia.

Az év második felének meghatározó és igen várt filmjei pedig a Dűne, a 25. Bond film, a Nincs idő meghalni, a Top Gun: Maverick, a Marvel stúdió Örökkévalók és a Universal Énekelj 2. animációja lesznek. A nyár további részében is várhatók magyar filmpremierek, mint az Űrpiknik, az Így vagy tökéletes, a Becsúszó szerelem, illetve Enyedi Ildikó A feleségem története című Füst Milán regényéből készült adaptációja. Koraősszel pedig a Toxikóma és a Berlinale-n a legjobb rendezésért járó Ezüst Medve díjat nyert Természetes fény című filmek kerülnek nagyvásznon bemutatásra.

Védettségi igazolvány és személyi igazolvány kell a mozizáshoz

A jelenleg érvényes kormányrendelet értelmében mindenki látogathatja a mozikat, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal és elmúlt 18 éves. A 16-18 év közöttiek kísérő nélkül jöhetnek, amennyiben van oltási kártyájuk, azonban azok a 18 év alatti nézők, akik még nincsenek beoltva, csak oltási kártyával rendelkező felnőtt kísérővel látogathatják a mozikat.

A védettségi igazolványt, vagy a védettségi applikációt mind a pénztárnál, mind a jegykezeléskor a Cinema City munkatársai elkérik, a beazonosításhoz szükséges okmányok, a személyi igazolvány, vagy az útlevéllel együtt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kormányrendelet értelmében a maszk nem kötelező!

A járványhelyzet enyhülése mellett a mozihálózat továbbra is kiemelten kezeli a munkatársai és a nézők biztonságát és egészségét, ezért a közleményük szerint

  • a Cinema City jegyrendszere az egyes tranzakciók között továbbra is automatikusan kihagy majd egy helyet, ez azonban nem vonatkozik a Cinema City VIP és 4DX formátumaira, ahol a nagyobb székeknek és a kényelmes kialakításnak köszönhetően a távolság adott,
  • minden munkatárs maszkban dolgozik majd, azok, akik ételt szolgálnak fel kesztyűt is viselnek,
  • a Cinema City folytatja a közösségi terek, így a lobbyk, mosdók, termek rendszeres takarítását, fertőtlenítését és a mozik területére kézfertőtlenítőt helyez ki.

A Cinema City emellett kéri, hogy aki bármilyen betegség tüneteit észleli magán ne menjen közösségbe - írják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 29. csütörtök
Márta, Flóra
30. hét
Július 29.
Tigrisek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?