3 °C Budapest
Group of people at the cinema wearing facemasks while watching a movie - reopening of businesses

Nyitnak a Cinema City mozijai: ezek a filmek lesznek műsoron a nyáron

2021. június 3. 07:15

Az artmozihálózat már május elején megnyitott, mégsem rohamozták meg a nézők a jegypénztárakat. Talán most megtörik a jég, ugyanis 203 napnyi zárvatartás után a Cinema City mozijai is várják a közönséget - legalábbis, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal. Jelentős magyar és nemzetközi filmkínálatot ígértek közleményükben 2021-re, hiszen tavaly rengeteg premier elmaradt, és csúszott át idénre.

Júniusban érkezik a Cinema City mozijaiba az Oscar-díjas Nomádok Földje, a szintén animációs Oscar-díjazott Lelki ismeretek, a Hang nélkül 2, a Halálos Iramban 9, a Disney újabb "gonosz" karaktert bemutató élőszereplős Szörnyellája, a Démonok között 3., Az ördög kényszerített és a Spirál: Fűrész hagyatéka. A magyar produkciók közül a Spirál, a Hét kis véletlen és az Éden is látható lesz a vásznakon - írta közleményében a mozi.

A nyár további részében pedig szintén sok izgalmas film kerül majd a Cinema City műsorára, mint a várva várt Marvel-előzményfilm, a Fekete özvegy, a Dzsungeltúra Dwayne Johnsonnal, az első résznél látatlanban is jobbnak ígérkező Öngyilkos osztag 2. A gyerekek számára is tartogatnak még premiereket, mint  Raya és az utolsó sárkány, a Space Jam: Új kezdet, a Croodék – Egy új kor, és a Hotel Transylvania 4 – Transzformánia.

Az év második felének meghatározó és igen várt filmjei pedig a Dűne, a 25. Bond film, a Nincs idő meghalni, a Top Gun: Maverick, a Marvel stúdió Örökkévalók és a Universal Énekelj 2. animációja lesznek. A nyár további részében is várhatók magyar filmpremierek, mint az Űrpiknik, az Így vagy tökéletes, a Becsúszó szerelem, illetve Enyedi Ildikó A feleségem története című Füst Milán regényéből készült adaptációja. Koraősszel pedig a Toxikóma és a Berlinale-n a legjobb rendezésért járó Ezüst Medve díjat nyert Természetes fény című filmek kerülnek nagyvásznon bemutatásra.

Védettségi igazolvány és személyi igazolvány kell a mozizáshoz

A jelenleg érvényes kormányrendelet értelmében mindenki látogathatja a mozikat, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal és elmúlt 18 éves. A 16-18 év közöttiek kísérő nélkül jöhetnek, amennyiben van oltási kártyájuk, azonban azok a 18 év alatti nézők, akik még nincsenek beoltva, csak oltási kártyával rendelkező felnőtt kísérővel látogathatják a mozikat.

A védettségi igazolványt, vagy a védettségi applikációt mind a pénztárnál, mind a jegykezeléskor a Cinema City munkatársai elkérik, a beazonosításhoz szükséges okmányok, a személyi igazolvány, vagy az útlevéllel együtt.

A kormányrendelet értelmében a maszk nem kötelező!

A járványhelyzet enyhülése mellett a mozihálózat továbbra is kiemelten kezeli a munkatársai és a nézők biztonságát és egészségét, ezért a közleményük szerint

  • a Cinema City jegyrendszere az egyes tranzakciók között továbbra is automatikusan kihagy majd egy helyet, ez azonban nem vonatkozik a Cinema City VIP és 4DX formátumaira, ahol a nagyobb székeknek és a kényelmes kialakításnak köszönhetően a távolság adott,
  • minden munkatárs maszkban dolgozik majd, azok, akik ételt szolgálnak fel kesztyűt is viselnek,
  • a Cinema City folytatja a közösségi terek, így a lobbyk, mosdók, termek rendszeres takarítását, fertőtlenítését és a mozik területére kézfertőtlenítőt helyez ki.

A Cinema City emellett kéri, hogy aki bármilyen betegség tüneteit észleli magán ne menjen közösségbe - írják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 47. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/47. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 48. héten 600 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?